slut skrivet

kommer inte skriva mer på blogg.se har i stället skaffat en ny blogg på blogspot.com, hoppas ni fortsätteratt läsa där i stället
http://mammaniikki.blogspot.com

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Krigs skadad


När jag stod och diskade höll Caspian på att jaga Kisen, jag sa till honom att låta bli, men det gjorde han inte. Kisen makerade en gång och Caspian grät. Sen när allt va bra och Kisen låg och sov kommer Caspian och sliter Kisen i svansen då fick Kisen nog och vissade tydligt vad han tyckte om Caspian.  Stackars lilla gubben, men jag hoppas han lärde sig att låta bli Kisen. Rådgivningen sa att det inte va någon fara utan jag skulle bara tvätta rent det och kolla så att rodnaden inte blev större.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ny bilbarnstol

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Presenter

Present öppning på morgonen i sängen med pappa
Presenterna från oss
Från farmor och farfar (mina alltså) + 200 kr
Från morfar
Från Zophie
Sen fick han 100 kr från min mormor

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Saga

Rätt patetisk kommentar angående namn valet. Saga va något vi kunde tänka oss att döpa vårt barn till. Jag va gravid innan Bläppe skaffade sin hund, så vadå?
Saga är rätt vanligt namn och varför skulle vi bryr oss om vad hans hund heter?
Och vadå moget? Själv tycker jag det är omoget och tragiskt att bara bryr sig vad vi döper vår hund till och inte våga säga detta öga mot öga. Lägg ner, vi skiter i Bläppe och hans hund. Bläppe och Tim umgås inte och kommer nog aldrig göra mer!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

prinsen 1 år <3

Den första bilden
Grattis till vår älskade son som idag blir ett helt år. Känns inte som 1 år sedan, det har gått väldigt fort.  Jag älskar honom mest av allt i världen, mammas finaste prins <3
Kommer vara bild både i blt och sydöstran

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalas nr 3

Från Rakel (Tims mormor)
Från Jerry, Jeanette, Natta, Oskar, Johanns och Lovisa. (Tims systrar, deras pappa och hans fru)

Även denna dagen har varit fart fylld. Tims mammas sida har varit här, för er som kanske inte vet och undra varför hon sj inte är med så dog Tims mamma när han va 10 år.
Tims mormor va snäll och bakade en tårta till Caspian, jätte fin. Sen fick vi äppel utav henne oxå :)
Brio bult brädan har vi oxå köpt till Caspian men det gör inget för då få han bara ha en sån hos farmor och farfar. Likaså en utav presenterna från Linda Anders och Wllora har vi oxå köpt :P Kan inte fatta att vissa föräldrar slänger barnens present för att föräldrarna inte gillar dom eller att dom fick flera utav samma. Jag tycker faktiskt det är hemskt som förälder att göra så.
Sanne kom upp en runda och hälsade på och gosade med Saga.
Nu ska jag och Tim mysa för i morgon är det en stor dag, Caspian blir 1 år och vi ska upp tidigt och sjunga för vår prins <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1år sedan

För exakt 1 år sedan började min igångsättning (kl 8.00) Jag trodde och hoppades att barnet skulle komma ut några timmar senare, men där fick jag. Inte förens kl 00.00 på natten när dom tog hål på vatten hinnan så började värkarna komma, kl 4.34 föddes världens vackraste pojk :)
Men detta är en dag ändå att komma igår när jag gick där i trapperna på sjukhuset och pustade över att värkarna vägrade sättas igång. :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fart fylld dag

Ste upp hyfsat tidigt för att baka, skulle hinna med tårtan oxå men kommer på att jag inte ha en sån där form för att göra tårt bottnar i, så Tim fick gå till Konsum och köpte tårta i stället :P Men nu har jag fått tag i en sån form som snälla Zophie har lånat ut så i morgon blir det hemma gjort tårta.
Tim va snäll och städade hela lägenheten medans jag bakade.
Vid 12 tiden kom gästerna. Mkt trevligt kalas.
Lite senare kom Zophie, Daniel och Leijah på besök, mkt trevlit :)
Fick bli hämt mat till middag. Massor med disk efter kalaset och ingen orkade laga middag. Men gott va det :)
Caspian sover gott och snart ska jag a en dusch. Mår faktiskt inte så bra just nu, ont i magen och illa mående. Måste beror på alla kakor som jag ätit idag och allt kaffe. Känns lite som magkatarr med det hoppas jag inte på.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalas nr 2

Från Lotta, Sandra och Victor
Från Linda (faddern), Anders och Ellora
Från Rolf (farfar)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Firat Caspian och Amy

Från mamma och Sam. Lära gå vagn (fick han lite tidigare), örngott och littel pepol båt
Från Micaela, Jaime, Robin och Sebbe. Pluto drag djur och en söt liten flodhäst
Från Roger, Frida och Amy. Den blinkar och låter när man trycker på huvudet.

Roger, Frida och Amy kom igår och idag firade vi Amy och Caspian som fyller år samma dag. Amy 8 år och Caspian 1 år på månad. Vi va hemma hos Sam. Åt god middag, sen hade mamma köpt en tårta där det stod Amy 8 år och en rosa ros och Caspian 1 år och en blå ros, jätte fin och god tårta. Hade jätte trevligt ikväll, och jag tror att Caspian blev glad för sina presenter, lära gå vagnen vet jag redan att han gillar :)
Amy fick av oss bad kritor som ska användas i badkaret att rita med. Egentligen är jag inte så förtjust i den iden, men Amy är 8 år och vet skillnad mellan vanliga kritor och badkritor så då är det lungt.
Nu håller vi på att baka muffins och i morgon ska tårtan bakas för i morgon är det ytterligare ett kalas då Tims pappas sida kommer.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen

Efter 2 månaders skrik och gråt om nätterna och tidiga dagar och knappt något sovande under dagarna, så sover  vår prins äntligen braigen. Han har sovit kanon i 3 nätter, inget vaknande och han sover längre på morgonen. Nu sover han fortfarande och kl är 10.08.
Jag är glad :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tröttast


Zophie har haft Saga några timmar idag. Jag och Caspian har varit på vårdcentralen, slösat 90 kr för att få blåsa i ett rör och få förklarinen att proverna såg bra ut och att jag är frisk. Humm snacka om att kassta bort pengarna.
Passade på att sova samtidigt som Caspian, galet trött!
Har umgåts med Zophie, medans hundarna har busat ich kissat inn hela lägenheten typ.
Håller på att tvätta i tvättstuan, ska snart ner igen, hoppas på att bli klar vid 10 tiden så vi kan gå och lägga oss sen.
Tim håller på att baka bullar inför Caspians kalas, i morgon ska jag baka.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den där Saga

Saga är väldigt närgången. Hon ska ligga på fötterna när man diska, hon ska vara i sängen, hon ska vara i soffan och hon måste följa med på toaletten. Så vi har faktiskt satt upp galler mellan köket, så när det blir för mkt sätter vi in henne där så få hon vara i köket och sovrummet. Det går si och så, men hon måste ju lära sig. Annars är hon helt underbar Saga lilla :)
Dagen har bestått av rasta Saga. Diska, tvätta, plocka iordning, leka och busa med Caspian.
Nu ikväll har Tim och Caspian varit hemma medans jag och mamma har övningskört sen har jag även handlat till all bakning. Ska fira Caspians 1 års dag, lördag med Tims pappas sida, söndag med Tims mammas sida och Kith,Linus och Alice. Måndag då han fyllerblir det från båda mina sidor och sen några kompisar oxå.
Köpte pepparkaks degsom jag kan gå och mumsa på här om dagarna, jätte gott :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Känner mig utvilad

Vet inte när jag kände mig så här utvilad senast. Så underbart skönt att vakna efter en hel natts sömn och utan att Caspian skriker. Det va länge sedan han sov så här bra. Jag hoppas att detta håller i sig :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kisen är taskig

Caspian ville upp 4.30 i morse, snacka om att jag va slut. Tim gick oxå upp. När Tim hade åkt i väg till skolan somnade jag, Caspian och Saga på soffan. Sov bara 2 timmar med härligt ändå.
Zophie och Leiah har varit här idag. Kisen vill ju helst inte leka med hundar, men Leiah rusar fram till Kisen så Kisen rev henne. Vi trode det inte va så farligt, men sen när hon gick till Zophie vissade det sig att hon blödde vid ögat. Blev lite panik där ett tag, samtidigt vaknar Caspian och skriker pån sitt rum. Det va som tur väl va inte i själva ögat utan runt om, men det blödde väldigt kraftigt kan jag säga.
Micaela och Sebbe har varit och hälsat på Saga, sen har vi vissat upp henne för pappa. Pappa har varit rätt negativ till att vi skulle skaffa en pitbull när vi har Caspian, men efter att han mött Saga och Leiah verkade han gilla pitbull. För han blev nog lite glad för Saga :)
Caspian har verkat lite hängig idag, hoppas han mår bättre i morgon. Han är oftast inte stilla utan ska alltid vara i farten, men från ca 4 till 7 har han legat stilla i soffan och sovit sen bara tittat på allt runt om. Han verkar ha lite ont i magen.
Har betalt räkningarna en dag för sent kändes inte som det va den 1 november. Men sånt kan hända ibland. Har otroligt mkt pengar över för att varamig, och ändå är mkt utav maten redan inköpt för denna månadern. Men det känns bra för nu kan man handla lite julklappar till släktingarna.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()