Hejåhå

Natten va väl lite bättre än va det ha varit, men han vaknade ändå några gånger och gnällde. Så han har fått ligga mellan mamma och pappa.
I morse kom mattläggarna lite innan 8 och började föra liv, jag låg vaken men Caspian sov en stund till.
Har damtorkat, busat med Caspian, varit ute och gått i spö regnet (frivilligt), fixat med kläderna som ska skickas iväg till tradera vinnarna, diskat och lagat mat.
När Tim kom hem åt vi och sen gick vi ner till tvättstugan för att slänga igång två maskiner tvätt. Sen hem till Tims kusin Lotta som bor några hus ifrån, duschade och fikade. Sen blev det hem till Kith, Linus och Alice för kvälls fika där.
Fy tusan va kallt det börjar bli nu om kvällarna, märks att hösten närmar sig med storm steg.
Mattläggarna sa att badrummet förmodligen blir klart till i morgon, men sen kom dom och sa att Ronnebyhus hade gett tillåtelse till att måla badrummet oxå så nu vet jag inte alls när dom blir klara, men skulle tippa på torsdag, tar det fler dagar så tänker jag ringa ronnebyhus för avdrag på hyran.
Fick höra idag av grannen här nere att när dom bilade vårt badrum hade dom bilat sönder golvet så dom kom ner till dom ett hål i taket, haha stackars dom nu väntar dom på att få sitt tak renoverat :P
Nu blir det film och mys, håller tummarna för en bättre natt :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mini semestern i Hasselstad

Nu är vi hemma igen, fast jag hade gärna stannat några dagar till i Hasselstad hos Tims pappa. Va skönt att få komma bort några dagar, nästan som en mini semester :)
Vi kom dit i tisdagas kväll, fick middag sen kom Kenneth och drack kaffe. I onsdags jobbade Rolf och Tim va i skolan. Jag och Caspian lekte, sen vilade Caspian middag och jag kollade igenom Tims gamla skivor som låg kvar där uppe. Massa skit hittade jag :P  Tim kom hem tidigare från skolan. Gick en runda i Hasselstad, lekte lite på lekplatsen sen hem igen. Middag sen gick Tim hem till Kenneth medans jag och Rolf tittade på tv och badade Caspian.
Natten till torsdagen blev intemkt sömn, Caspian vaknade till och från och grät hela natten, kunde knappt lägga ner honom så vi fick trängas i en 120 säng. Morgonen vaknade han vid 8. Lekte, sen lkeplatsen och en promenad. På kvällen åkte Tim hem en runda för att fixa lite.
Natten till fredagen blev inte heller för mkt sömn, samma visa igen, ville oxå upp vid 8 tiden. Lek och lekplatsen, sen när Rolf kom hem åkte vi till lägenheten för att titta hur det såg ut. På kvällen kom Kenneth, blev väldigt sent, tror vi gick och la oss vid 1 tiden.
Lördags åkte vi hem en runda, jag, Tim och Caspian, plockade undan lite. Sen upp till Hasselstad igen. Gick en runda, sen hem till Kenneth som sedan följde med oss. Fikade hemma hos Tims pappa, sn middag. Sen gick jag, Tim, Caspian och Rolf en runda för att titta på kossorna, men dom hade gått in så blev en runda hem till Rolf kompis. På kvällen blev det tv och chips.
Idag ville Caspian upp 6.30 va bara till att stiga upp. Tim har fått ta nätterna nu när han är ledig så va jag som fick stiga upp. Blev lek med Caspian, sen tv. Sen packa ihop alla våra saker och hem. Hemma blev det lite tjabb, men är löst nu iaf, skönt det.
Lotta (Tims kusin) kom in här idag, vi blev helt ställda eftersom vi inte hade bestämmt något med henne, hon satte sig i fotöljen och bara jaha blev det inget kryddparty eller? Haha va vi skrattade, det är inte förens på tisdag :P
Bleckmna har även varit här en runda.
Tim har damsugat, men lär väl se lika jävligt ut i morgon då snickarna kommer tillbaka.

Har kommit fram till att jag faktiskt vill bo i Hasselstad, verkligen jätte mysigt där. :)
Hoppas Caspian sover lite bättre nu när vi är hemma igen, fast annars får han väl ligga mellan oss i vår sota säng.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder från Hasselstad

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

semester från datorn

Har inte suttit vid datorn på några dagar, rätt skönt faktiskt. Är hos Tims pappa i Haselstad, få se om vi ska sova här några nätter till eller om vi åker hem idag.

Ska lägga upp lite bilder och så sen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Vilka är dina 10 bästa egenskaper som förälder?

1. Jag tar bra hand om mitt barn
2. Hittar på saker med mitt barn
3. Läser böker för mitt barn
4. Träna med saker för att han ska kunna lära sig nya grejer.
5. Ger han bra mat
6. Ser till att han får frisk luft minst 30 minuter per dag
7. Är glad mot honom trotts att jag kanske just då är sur och irreterad
8. Ser till att han lever i ett säkert hem
9. Ger honom all min kärlek
10. Ser till att han är ren och fin

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första tanden


Caspian har fått två tänder inatt/ida. vår stora pojk :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Kan man som förälder alltid undvika att bårkaframför barnen eller finns det undantag då man som förälder faktiskt får bråka famför barnen?
Man ska helt inte bråka framför barn, det kan ta skada väldigt mkt på barnet i livet. Jag och Tim måste lära oss att prata om saker när Caspian sover och inte ta det när Caspian är vaken för det är faktiskt vi väldigt dåliga på. Små saker kanske man kan bårka famröfr barnen om, men stora där man skriker och sånt ska man inte göra framför barnen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så kan det vara

Blev till att stiga upp tidigt, visste inte om dom skulle ha nykel eller inte när dom kom i morse. Tydligen hade dom nykel.
Sara kom lite efter 8.30 på en kaffe, stannde till typ 10.30 då hon skulle på möte på sin sons skola.
Jag, Tim och Caspian tog bussen in till stan, där vi mötte upp Zophie. Gick till happy homes (hindrikssons) där vi valde ut golv och matta till väggen. Hoppas det passa ihop annars får vi skylla på Zophie som sa vilket golv vi skulle ta :P
Gick in till stan igen och tog en fika på andra våningen, sen blev det att gå lite i affärerna.
Skulle gått hem men Tim och Zophie va för lata så tog bussen från rydenskan.
Hemma blev det kaffe, Tim och Zophie delade på bitan av pizzan som jag lämnade kvar igår.
Tofflan har varit här oxå.
Nu sitter Zophie och Tim och spela tv spel, herrans liv på Zophie, Tim sitter knäp tyst, vilket är rätt ovanligt :P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dag 1 på renoveringen

Fått ställa in skötbordet på Caspians rum, blev lite trångt helt plötsligt
så här ser det ut just nu i badrummet
här hittades fuktskadan
Idag börjades renoveringen, jobbigt nog håller dom på i lägenheten över med golvbyten så det har låtit tusan från alla håll. Han som gör renoveringen dök upp lite efter halv 8 i morse och gick inte förens 16. Vi kan än så länge använda toaletten men bara när han har fiak och är iväg. Så Tim har fått springa bort till Tim och Mette för att låa toaletten och jag fick gå inom Zophies :P Ducha får vi göra hos andra. Trodde inte det skulle bli så jobbigt utan vi skulle klara av att bo här, men nu inser jag att vi borde nog flytta ut under renoveringen. Katt toan får stå i hallen så hela tiden får jag ha full koll på Caspian så han inte kryper ut till den. Sen går dom ju in med skorna vilket jag förstår att dom måste, men jag vill inte att Caspian ska krypa i smutsen. Sen kommer det bli jobbigt när jag ska vara sj med Caspian och behöva springa bort till någon för att låna toaletten.  Men det kommer nog blir bra i slutänden :)
Dom hittade en fuktskada till idag, där tvättmaskinen/torkskåpet har stått. Innan har dom ju sagt att det bara va vid fönstret.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Vågar du klä ditt barn i alla färger som finns?
Vågar gör jag, men sen VILL jag inte klä Caspian i vissa färger. Visst lite rosa i kläder kanske gå bra, men hel rosa på en kille tycker jag är bögigt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kappahl

Body 79.50 kr
Mössa med två olika sidor 49.50 kr

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mår som man förtjänar

Igår va vi hos Peter. Han fyllde 25 år + att han och Ida förlovade sig. Va mkt trevligt, blev en runda hem till Zophie senare på natten, men va inte där så länge. Caspian blev passade utav Bleckmna, dom hade nog jätte skoj :)
Idag har det inte alls varit en bra dag för mig. Shit va fylle sjuk jag har varit. Spytt och hattmig, va längesedan jag blev så dålig att jag måste spy dagen efter.
Zophie, Peter och Ida har varit här idag och hållt oss sällskap. Massa filmer, skräpmat och andra onyttiga saker.
Caspian reser sig mot allt nu, så duktig är vår underbara prins <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hatet

Min pappa är alkolist, vilket dom flesta i Kallinge/Ronneby vet. Han sitter vid systemet bland alla dom andra, han åker bussen kanon full och ja som dom andra.Sedan Caspian föddes har det varit lugnare, iaf har vi inte blivit utsatta för alla pinsamma händelser. Tills idag...

Va nere i stan och skulle ta bussen hem. Caspian grät och vi hade massor av kassar och allt kändes kaos. När vi väl hoppat på bussen är det inte för lugnare där heller. En kvinna skriker och ha sig. Då får jag se pappa som försöker ta sig ut ur bussen, förmodligen har han fått syn på att vi kliver på. Kvinnan sliter in pappa i bussen då får han och jag ögonkontakt så han vinglar bort till oss. Då skriker jag till honom, kom fan inte hit när Caspian är här,vissa dig inte för han, han ska inte behöva se dig så här. Han va verkligen dyngrak. Pappa sätter sig sätet framför utan att titta på Caspian, då flyger denna kvinnan fram och börjar slå på pappa och skrika hörde du inte henne, fatt du trögt. Då får jag ännu ett bryt och skriker till kvinnan för häelvete slå han inte och lägg dig inte i det här. Hon skriker tillbaka och då säger jag något om att din jävla alkolist jävel håll käften stäng. Hon sätter sig längst fram, det är knäpptyst på bussen, förmodligen ingen som vågar säga något efter detta. Då vänder sig kvinnan och vrålar mot mig, jag är inte alkolist det är lördag och igår va det fredag. Jag skakar bara på huvudet, men hon fortfätter en bra stund. När hon tystnar börjar i stället pappa. Han skriker inte men mumlar och gör allt för att provecera mig, trotts att han vet hur lätt jag har att få stora utbrott på honom. Jag ber han hålla tyst. Jag säger en massa dumma och fula saker till honom. Det enda som är något vettigt och som jag menar verkligen är att Caspian ska inte bli utsatt för något sånt här, han ska inte behöva skämmas som mig.

Pappa och denna kvinnan hoppar av samtidigt som oss, pappa så full att han måste stötta sig mot bussen för att komma runt den, kvinnan skyndar sig snabbt därifrån. Alla stirrar på oss när bussen kör iväg.

Hela vägen hemma fick jag hålla mig för att inte börja gråta, så fort vi kom innanför dörrarna börjar tårarna rulla, det va så hemskt och jag hade verkligen trott att han skulle förändras när han blev morfar. Jag hatar hans problem dom håller ofta mig vaken om nätterna. Jag vet att jag inte kan göra något men hans problem finns och kommer alltid finnas med mig.
När jag ser och vet om folk som skaffar barn med alkolister/knarkare får jag ett hat inom mig. Visst deras problem kanske inte är så stor från början, men det va inte min pappas heller. Han va som vilken annan person som helst,  jobb, hus, familj vad har han nu?!
Jag önskar att pappa ska bli nykter!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Tidigt

Steg upp 7.30, lite över 8 kom Sara och Linnea.Blev kaffe och prat. Vid 10 ttiden gick vi till skolan där Sara hämtade Victor. Caspian fick även hälsa påmoster Mela som jobbar där.

Jag och Caspin gick hem till farmor och farfar, men dom va inte hemma så fick sitta utanför i nästa 2 timmar innan dom kom hem. Satt kvar eftersom Caspian somnade och det ändå va så fint väder så jag kunde sitta ute. Gick och åt äppel från äppel träder och vinbär från buskarna :P

Blev en runda till Konsum efter fikat hos farmor och farfar. Väl hemma kom jag på att jag glömt handla kattmat så jag, caspian och Zophie gick tillbaka till Konsum och handlade.

Nu ikväll har Masse, Linda, Micaela, Jaime och alla barnen varit här. Eller Robin, Sebbe, Nico och Mille lekte ute. Va bara Felicia som va kvar här inne.

Nu är Peter och Ida här.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Är det okej att hålla sitt barn vaket någon extra timme eller två för att någon vill träffa barnet efter läggdags?
Det beror på. Är barnet trött ska barnet få sova, men vissar barnet att han/hon kan vara vaken en stund till så är det okej.
Vu själva är inte så stränga när det gäller sovandet. Caspian lägger sig vid 20-21 tiden. Vill han inte sovaoch vi har försökt i 30 minuter få han vara vaken en stund till. Men det kommer ju ändra sig när han ska börja på dagis, och ska vi stiga upp tidigt går jag självklart och lägger honom tidigare.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sofie och Zophie

Hehe rätt skoj idag har jag träffat två med samma namn fast med olika stavningar. Sfie som är mamma till Elvira och sen min kära Zophie ;)
I morse vaknade jag av er brak från Caspians rum. Jag flög upp från sängen och sprang in. Då hade han ställt sig eller satt isg upp i sängen och puttat på det lilla bordet han ha vid spjälsängen så det hade vält. Världens leende fick jag när jag tittade på han, en så nöjd unge och en så skrämd mamma!
Ronnebyhus ringde stax efter vi stigit upp och frågade om dom och chefen från ett bygg företag kunde komma och titta på badrummet. Så dom kom och vi fick svaret att på månad börjar dom renoveringen, skönt.
Jag och Caspian mötte upp Sofie och en sovande Eliva. Gick lite inne på området sen bort hem till dom. Barnen fick leka och vi pratade och drack kaffe.
Gick en runda  för att Caspian skulle somna vilken han oxå gjorde, men när vi kom hem till Zophie och hade ställt vagnen på hennes altan vaknade han självklart. Stod och pratade med henne en stund, sen gick vi hem.
Mamma kom hit och hämtade Caspian sen va dom ute och gick.
Medans mamma hade Caspian fick jag en hel del gjort. Damsög, hängde tvätt, vek tvätt, plockade iordning, diskade och påbörjade matlagningen.
Nu ikväll har Tim tatuerat medans Caspian har lekt och jag har fyllt i lite i halns böker som handlar om hans första år.
Snart ska Caspian sova, och då blir det film och mys för mig och Tim:)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Hur ofta händer det att ditt barn får hoppa över ett mål mat för att det kör ihop sig /blir för stressigt för dig?
Jag tror faktiskt aldrig att Caspian har fått skippa ett mål mat för att det är stressigt. Inte vad jag kommer på. Visst han hoppar över ett mål mat, men då är det för att han inte är hungrig eller att han sover väldigt mkt under dagen. Men är det stressigt tar jag alltid med mig maten och matar honom på platsen eller på vägen dit vi ska.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ÄNTLIGEN

Nästa vecka börjar dom renovera badrummet. Ska bli skönt att få bort fuktskadan. Sitteroch funderar på om vi ska flytta ut helt under tiden dom renovera eller om vi bara ska flytta ut dagen dom bila. Vi har ju folk här nere på lindvägen som vi kan duscha hos så allt löser ju säg även om vi bor hemma :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pigg liten pojke

Caspian vägradesova middag idag. 15 minuter va allt han sov. Så det va intemkt jag fick gjort. Annars passar jag alltid på när han sover middag.
Men har iaf damsugat, diskat, haft inpackning i håret för länge så detluktar ruttet ägg.
Varit i stan med Tims pappa. Hämtat gung hästen och så köpte han ny slang till tvättmaskinen till oss. Men måste ha köämor innan vi kan tvätta.
Zophie har varit här i några timmar. Just nu diskar hon åt oss. Tim orkade inte diska så han mutade henne med att hon ska få en gratis tatuering om hontog disken :P
Caspian tyckte om sin gunghäst :)
Vi har nyss lagt in han i sängen dock klarvaken så få se hur detta går. Lustigt att han kan vara så pigg när han inte har sovit idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gunghäst


Köpte denna underbart fina gunghäst på blocket för 75 kr. Älskar såna gunghästar som är lite ädre!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tillsammans

Idag har vi haft ännu en dag tillsammans. Mysigt att ha Tim hemma, men i morgon är det tillbaka till skolan för honom medans jag och Caspian få roa oss på egna händer :)
Idag har Lars och Elin varit här. Lars tatuerade sig.
Tim ringde ner till Ronnebyhus innan för att kolla hur det går med frågan när renoveringen ska ske, men samma vissa igen, dom visste inte och bla bla bla. Så 5 minuter efter det ringde jag upp och sa att då får dom ge oss en annan lägenhet för jag finner mig inte i detta längre. Caspian har utslag och hosta så fort vi är hemma. Samma som Tim pratade med ångrade sig helt plötsligt och sa att han skulle komma upp och titta. Ca 15 minuter efter kom han. Då va det helt plötsligt snabba ryck. Men nu verkar det som att dom sätter lite fart här. Ja skiter i om vi inte får det finaste badrummetmed kakel och annat, jag vill bara bli av med fuktskadan. Och när jag sa det så verkar det som det kunde fixas rätt fort.ÄNTLIGEN!
Har varit ute och gått. Pratat med Micaela, mamma, Mia och Malin. Sen gick vi upp och tog en pizza.
Har badat och nu väntar jag på Tim, som fixa något med tvättmaskinen. Slangen är tydligen sönder så ska byta ut den i morgon

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Helgen

Har varken haft tid eller ork till att sitta vid datorn nu.
I fredags va Tim ledig eftersom jag sovit så dåligt på natten. Vi va och åt glass med Kith, Alice och myran. Sen tatuerade Tim. På kvällen kom Peter och hans flickvän Ida hit. När Caspian hade somnat drack vi lite. Jag drack en cider och en öl. Efter typ 2 timmar åkte Peter, Ida och Tim in till stan medans jag la mig i sängen med popcorn och tittade på film.
Igår va vi hemma hos farmor och farfar på kalas. Farmor fyller år nästa vecka, men det skulle firas i helgen tydligen. Släkten från skåne va oxå där, förutom 2 va kusinerna.Bjöds på god mat och efterätt. Caspian lekte med sin syssling Hilding. Det skiljer 2 veckor emellan dom. Innan har inte Caspian tyckt det va roligt med andra barn iaf inte i hans ålder bara äldre barn. Men nu märks det att han gillar det, för dom hade super skoj tillsammans.
Nä vi kom hem, städade jag lite, sen kom Peter och Ida. Tim tatuerade Ida. På kvällen kollade jag och Tim på film, men somnade rätt snabbt.
Idag har Tim varit duktig och städat. Tims pappa har varit här och fikat. Sen gick vi en promenad och mötte upp Bleckmna som följde med oss hem på en kaffe.
Senare va Emma och Micke här på en kaffe och kollade på lite kläder som Caspian har växt ifrån som vi skulle göra oss av med. Allt kan ju inte sparas, även om Tim gärna hade gjort det :P
Caspian skrattade åt allt Liam sa och gjorde.
Tofflan har oxå varit här en sväng på kaffe och tv spel :P
Nu skurar Tim golvet sen blir det film.

Idag har Caspian stält sig upp :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Hur ofta badar/duschar du ditt barn?

Vi badar Caspian varannan dag. Jag vet att väldigt många badar sina barn 1 gång i veckan, men på Neonatal sa dom att man skulle bada dom 3-4 gånger i veckan för 1 gång i veckan va för lite.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite bilder

Tarassen!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken natt!

Igår gick vi och la oss i rätt vettig tid, vilken inte händer så ofta i det här hemmet.
Men vid 00.30 vaknade Caspian. Skrekoch grät och vägrade somna. Så han fick sova mellan mamma och pappa i natt. Caspian låg och gosade med Tim hela natten sen. Men det tog sin tid iannan han ville somna. Roligare attkrypa runt i den sota sängen och prata. Tog lite över 1 för honom att somna.
Efteråt sov jag inte bra. Vaknade till och från hela tiden.
Sen kom åsk ovädret. Och då va det helt omöjligt att sova. Caspian sov sig igenom det iaf!
Caspian ville upp 7.30 som tur va är Tim hemma så han fick ta honom så jag kunde få sova. Och det va skönt, nu känner jag mig utvilad!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stress och födelsedag

Tim försov sig idag, så han fick ta bussen vid 8 i stället. Caspian vaknade strax innan han skulle åka så han fick göra välling till honom sen låg jag och Caspian i sängen och myste.
Stressade oss ner till blomstermera och köpte en jätte fin orkide till pappa som fyller år idag. Hittade ett litet gulligt bonsai träd som jag köpte till Tim, han älskar såna!
Vidare till Konsum där jag köpte blåbärs pure till Caspian för att lindra diarren lite, sen en triss lott till pappa.
Hem till farmor och farfar för kalas, va där i några timmar.
Sen lämna tillbaka Zophies nykla och pratalite med henne. Mötte Tim och vidare hem
Åt lite och sen kom jag på att jag glömde köpa diskmedel så blev en runda upp till Konsum igen. Träffade Malin, Tilde, Dan och Sebastian där så hade sällskap med dom och sen träffade vi syrran.
Hemma har caspian fått bada och nu sover han.
Nu blir det en kopp te och kanske film sen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hello

Caspian sov länge idag, 10.30. Tyvärr fick inte jag lika lång sovmorgon vid 9 tiden ringde Tim och väckte mig. Humm det uppskattades inte kan jag tala om!
Det har inte gjort för mkt här hemma idag. Lekt med Caspian, tvättat, vikt tvätt, diskat och lagat mat.
Caspian försökte resa sig idag mot bordet så jag reste mig för att gå fram och ställa mig där i fall han skulle trilla, men jag hann aldrig innan olyckan va framme. Rätt ner i bordet med näsan, min stackars pojk!
Sen satte han en majkrok i halsen så han fick knappt luft. Började hippa och blev alldeles röd i ansiktet. Jag vet att man ska lägga barnen i knät och stryka över ryggen, men när det väl hände fick jag sån panik så jag slog (albsolut inte farligt hårt) i ryggen. Biten kom upp, men i efterhand kändes det lite dumt eftersom jag vet hur man ska göra igentligen!
Så idag har det inte varit Caspians dag!
Bleckmna har varit här två gånger idag :P
Ikväll har jag, Tim och Caspian varit på en promenad. Va borte hos syrran och hämtade sexleksaken som jag beställde på sex partyt.
Nu sitter jag och lägger ut lite utav kläderna jag renade ut på tradera, drygt för det tar sån tid. Men man kanske blir av med lite utav dom och kanske får några slantar för det :P Annars blir det slanten eller uffen!
Kollar även på livet på BB, väntar på att Tim ska göra te till oss, sen blir det film och mys

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

När är du egentligen en föräldre?
Dagen då ens barn födds tycker jag att man är en föräldre. Eller man bilr ju det kan man säga.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Till J

Jag har aldrig sagt att vi har världens bästa förhållande jag och Tim! Vi har ett bra förhållande men det finns saker efter förlossningen som vi behöver jobba på. Allt förändras efter en förlossning. Men så länge vi älskar varandra så anser jag att vi har det bra. Att vi inte är överäns om vissa saker kommer vi kunna lösa, det är jag säker på!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Hur ser relationen ut till personen du valde att skaffa barn med?

Jag är tillsammans med Caspians pappa. Sen kanske inte vårt förhållande är lika bra som det är innan, men vi äslakr varandra och hoppas på att vi ska hitta balansen igen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Familje dag

Tim har varit hemma från skolan idag. Han ligger så långt före att just nu finns det inte så mkt och göra för honom.

Fick sov morgon och frukost på sängen, det förtjänar jag :)
Varit ute och lekt i det fina vädret. Caspian skrattade jätte mkt så fort han fick sitta i gungan och mysa :)
Tofflan kom en runda oxå och drack kaffe så spelade dom som vanligt tv spel.
Blev lite middag.
Sen kom Bleckman hit på en kaffe.
Hade sällskap med Bleckman eftersom vi va tvungna att köpa smör. Trevligt med promenad tycker jag.
Caspian har nyss somnat, han har blivit lite svår med att lägga på kvällarna.
Ska snart hoppa in i duschen med Tim sen blir det sova för i morgon ska han upp tidigt igen.
Caspians mage är fortfarande inte bra. I vanliga fall bajsar han 1 gång per dag nu har det varit upp till 5 gånger per dag med diarré. Idag var det bara 3 gånger, men tycker verkligen jätte synd om honom. Vet inte heller om det är något man kanske ska ringa till bvc om eller om man ska avvakta en vecka?!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Så kan det vara

Caspian blir allt mer morgon pigg 7.30ville han upp, puuh måste lägga mig tidigare om kvällarna tror jag.
Min stackars älskling är så dålig i magen och varit det sen igår. Diarre hela tiden flera gånger om dagen så har är röd och svullen i rumpan och han bara gråter :( Tycker så syn om honom.
Har diskar upp 2 lass, sen vikt 3 maskiner tvätt. Fickat med Kith som hade med sig Alice. Sen har mammavarit här sen stund oxå :)
Nu ikväll har jag, Tim och Robin varit på terrassen och lyssnat på danne stråhed och druckigt 2 öl var. Varit jätte trevligt. Va menningen att Ida och Krille skulle med, men tyvärrblev det ändringar där.
Nu ska vi försöka få Caspian till att sova.
Är kattvakt åt Zophies katt Amadeus. Han försökte rymma när vi va där innan, sen slickade han rent hela Tims ansikte:P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helgen som gått

Fredags kväll va vi barnvakt åt Sebbe och Robin medans Micaela och Jaime va på bio. Vi lekte på lekplatsen, sen tittade på film och åt popcorn och godis.
I lördags hände inte så himla mkt roligt. Johanna som är Caspians faster hade honom mellan 16-20.30. Tror båda hade jätte skoj :) När Caspian hade somnat kom Zophie och hennes kompis Linnea (tror hon hette så) hit. Påbörjade en runda Yatzy, sen drack vi lite och pratade en massa.
Idag har Peter och Smocke varit här. Peter tatuerade sig. Sen kom även Zophie hit. Jag, Tim, Zophie och Peter grillade en grillbricka med revben, kotletter och hamburage och god grekisk sallad till detta.
Sen blev det film. Sen kom Ida hit en runda och drack kaffe med oss. :)
Både Zophie och Peter stack hem en runda men kom tillbaka lika snabbt, dom måste ha saknat oss ;)
Blev film, popcorn, cocacola och en runda yatzy. Tim vann tyvärr, så fick nöja migmed att komma 2.a
Kan tala om även här så att alla är på det klara att Zophie och Peter är syskon så det är ingen pojkvän eller strul till Zophie :P
Haft en jätte trevlig kväll :) Men nu måste vi sova, Timska ju upp och åka till skolan 6.15. Natti natti alla

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Undervilka omständigheter är det okej att låte sitt barn ligga utomhus i vagnen själv och sova?
Jag tycker barn kan ligga ute i vagnen och sova eftersom det är bra för barnen. Men man får ju ha koll. Tex sätta monitorn i så attman hör barnet hela tiden. Men detta är ju om man har tomt. Man kan ju inte sätta utanför hyreshusetoch sen gå upp. Det tycker jag inte känns okej.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Åla/krypa

Caspian har fram tills igår endast ålat sig fram, han är uppe på knäna och tar några steg men sen är det som äh det är inte roligt och så slänger han sig på golvet och ålar sig vidare. Men igår började allt gå väldigt fort. Han slutade åla sig och i stället kröp vart han än skulle och även satte sig helt upp sj. Han har ju kunnat sitta sen 6 månader, men då har ju vi fått sätta han på golvet, men nu sätter han sig själv och likaså försöker han resa sig mot allt. Händelserik kväll va det igår kan jag lova :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Onsdag

Sitter och vänta på att Livet på BB ska börja. Spännande fast otäckt, trotts att man själv har gått igenom det klara jag ine av att kollapå allt dom vissar. Dåä åker händerna upp för ögonen som ett litet barn :P
Idag vaknade vi inte av renovering utan gräsklipparen kl 8 på morgonen, alltid är det något.
Idag har det tvättats, vikt tvätt och hängt tvätt.
Varit hos farmor och farfar med pappa och Caspian.
Gick ner och mötte upp Tim utanför Konsum. Han hade åkt med en kompis hem från Växjö så han kom tidigare. Handlade lite sen hem.
Nu ikväll har Tim tatuerat.
Caspian har slutat med mjölkersättningen helt nu, från 6 månader fram tills nu har han fått 1 mål med mjölkersättning om dagen. Men nu har vi börjat ge frukt pure eller hemma gjord smoothies, ska försöka börja ge bröd oxå.
Sen har han även börjat äta samma middag som oss och samtidigt vilket går kanon :)
Nej nu ska jag plocka fram vindruvor, nagelack, te och fotbad :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Skulle du tillåta en tatuering eller en precing när ditt barn är under 18 år?
Tatuering vet jag inte. Tim tycker att Caspian ska få en tatuering innan han är 18 år eftersom han kan göra det hemma, men det vet inte jag alls om jag vill. Jag tycker att tatueringar kan vänta tills man är 18 år. Jagtror att ju äldre man blir så kan man välja mognare tatuering. En 16 åring tar vad som är häftigt då och tänker inte vad som ska sitta hela livet ut.
Men piercing kommer jag tillåta. Jag tycker det är snyggt med några och sen kan det tas bort när som. Men man behöver inte överdriva som dom där kallade emo folketmed fullt av piercingar i ansiktet för det är bara fult. Men en eller 3 i ansiktet är fint. Och det et jag att Tim oxå kommer att tillåta

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny mobil :)

Idag komTims pappa och överraskade mig med en ny mobil telefon :) Blev jätte glad, så fin den är :)
Vaknade vid 7 imorse, lät som hela huset höll på att rivas. Slängde täcket över huvudet som skydd, hehe jag är helt väck när jag är nyvaken. Tydligen håller dom på att renovera lägenheten över oss somär tom, tycker dom kunde väntat tills lite vettigare tid.
Mamma kom och lånade Caspian. Tror det va 1 ½ timme. Hann städa undan lite här hemma.
Blev lek och bus.
Så här kröp Caspian in och la sig i sin leksaks låda :P Sen låg han så en lång stund och lekte.
Påkvällen kom Zophie hit. Va mkt trevligt.
Bleckis kom oxå en runda och hälsade på:)
Nu ska jag sova, hoppas att dom inte börjar renovera lika tidigt imorgon, dåblir jag knäckt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

Hur ska du fira ditt barn 1 års dag? Firar ni med pappans och mammans släkt samtidigt eller delar ni upp det?
Jag vet faktiskt inte hur vi ska göra. Caspian delar födelsedag med sin kusin Amy så lite hänsyn till henne får man ju ha. Kommer hon ner på sin födelsedag få vi dela upp det så vi firar henne och Caspian med min mamma, syster, syskonbarn. Och sen har dom andra senare.
Men kommer inte Amy på födelsedagen blir det nog alla tillsammans. Eller iaf på samma dag men lite mellanrum mellan gästerna.
Men en sak vet jag och han ska få en jätte bra födelsedag min älskade lille prins <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite nya saker

199kr från Dinsko
79.50 kr från HM
+ 2 för 99 kr Bikbok

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Växjö

Blev en utflykt till Växjö idag.
Tim åkte som vanligt kl 6.15 med bussen till skolan. Senare på dagen tog jag och Caspian bussen till Växjö. Gick jätte bra. Men det va kustbussen så vi kunde inte ha vagnen upp på bussen utan den fick ligga i vagns utrymmet eller vad man ska säga. Men det gick bra att ha hono i knät, han somnade när vi åkt förbi backaryd och sov tills vi va framme i växjö.
Tims mormor och morfar mötte upp oss vid tågstationen. Första gången Caspian träffade dom. Det är lite knepigt eftersom Tim har 3 st mormor och morfar. Sina biologiska i Finland, men hans mamma blev adopterad så sen har han i Krlshamn mormor som hans mamma bodde största delen hos sen dessa i Växjö som hon bodde hos när hon va typ i tonåren.
Men iaf vi gick lite i affärer, sen bjöd dom mig på fika på ett mysigt ställe.
Tim kom vid lite över 3 tiden och mötte upp oss. Sen gick jag , Tim och Caspian i en massa affärer. Blev donken oxå, sen lite affärer till, sen åkte vi hem. Hem resan gick oxå jätte bra, fast han va vaken hela vägen hem, men satt tyst och tittade på allt och alla och skrattadeoch lekte. Världens snällaste unge <3
När vi kom hem ropade Tims kusin på oss och frågade om vi skulle komma in till hennes föräldrar som bor i huset brevid oss. Jag gick in medans im gick hem för att tatuera. Fick fika, så gott :)
Hittade i Växjö lite fina mam nappar, dom ända Caspian använder, och här nere har dom bara en massa tråkiga som funnits typ ett halvår, inget nytt alls. Men köpte 4 nya eller Tim köpte och jag valde ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Trist att vakna upp utan Tim. Natten va inget vidare, vaknade flera gånger och det blir intelättare av att folk springer i trapphuset mitt i nätterna. Fatta dom inte att man ska gå försiktigt och ha hänsyn för dom som sover?!
Tim kom hem vid 10 tiden i morse.
Rolf har varithär idag ju som ni kanske har förståt.
Peter har varit här och tatuerat sig sen blev det pizza, igen!
Bleckman kom en runda på kvällen.
Och nu blir det sova.
Fundera på om man ska åka upp til växjö i morgonoch titta i affärer.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Från Tims pappa


Detta fick Caspian utav sin farfar. Jag och Tim fick 1000 kr var. Det tackar vi för :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens fråga för unga bloggande föräldrar

I vilken ålder bör man vänja av sitt barn vid napp? Tandläkaren rekomenderar att barnet är 3 år. Vad tycker du?
Vid 1 år ungefär absolut inte över 2 år. Men visst barn kan vara svåra att väja av vid napp, min systerson va ca 3½ innan han slutade med napp och dom försökte väldigt många gånger.
Men jag tror att gör man rätt från början att bara låta barnet ha napp när han/hon gråter, är ledsen eller ska sova så går det lättare. Ett barn som få ta nappen när han/hon vill får ju större behov utav den.
Vi försöker att Caspian ska ha nappen så lite som möjigt, utöver det jag skrev här upp så har han nappen när det kliar i munnen eftersom han vägrar ta bitleksakerna och sen när han åler vagn har han napp vilket vi försöker att inte använda lika mkt nu och det går bra.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

två ska man vara.

Man tänker rätt mycket när man är ensam iaf när man lagt sin lille prins för natten. Det är så tyst, det enda som låer är tangenterna när man sitter vid datorn, eller tv, eller när dom springer i trapphuset. Men ingens röst.
Jag har aldrig bott själv eftersom jag och Tim flyttade direkt tillsammans.
Så när man nu för första gången ska sova en hel natt utan sin älskling så funderar man.
Jag vill aldrig flytta ifrån Tim. Fy så ensamt det skulle bli. Sitta tyst från att Caspian har somnat vid ca 20.00 tills man själv går och lägger sig någon gång under natten. Nej så tråkigt, tyst och ensamt. Jag börjar redan bli tokig av att inte ha någon att prata med. Som tur va har ju båda Tim och Smocke ställt upp och pratat ikväll,men ändå. Man saknar någon att diskutera filmen med som man tittar på, eller säga något som man precis kom på.
Jag är glad för att jag bor tillsammans medmin underbart fina sambo, jag trivs att ha hans sällskap och just nu saknar jag honom väldigt mycket. <3

Men jag kan iaf säg så mycket som så här, skulle jag bo själv hade jag valt att flytta ihop med en kompis eller flytta till ett sånt där hus där flera bor, kollektiv tror jag det heter. Sällskap är viktigt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()