Onsdag med tandvärk

Steg upp 8.30 idag, åt frukost och kollade lite på tv. Gjorde mig iordning för att vara i vår gamla lägenhet kl 10.30. Besiktningen gick jätte bra, inga klagomål, trotts att det kanske inte va allt för städat. Men jag är glad :)
Sara och Linnea kom upp en runda för att kolla på lägenheten. Pratade lite, men tyvärr kunde dom inte stanna så länge, jag skulle till jobbet och dom skulle hämta Victor på skolan. Få träffas en annan dag i stället :)
Jobbade några timmar, sen hem och damsög hela lägenheten och satte på dom ny tvättade kuddfodralen till soffan. Vilade en stund medans Tim gjorde middagen. Blev pasta, köttbullar och sallad.
Kollade på tv en stund, sen kom mamma och hämtade oss för att åka ner till Go cart hallen. Tim, Sam och Ole körde medans jag, mamma och Robin kollade på. Tycker det se så otäckt ut när dom kör :P Hehe
Följde med mamma hem en runda eftersom jag skulle låna en sån som man lägger glasyr med, vet inte vad den heter :P Sen blev det hem och lägga sig på soffan.
Ha nyss ätit kvällsmat, blev fraller och varm choklad mkt gott. Nu fixa jag med naglarna. Blir mörklila nagelack, jätte snyggt.
Ha sjukt mkt tandvärk, ha nog aldrig haft tandvärk innan. Ont gör det, tur jag ska till tandläkaren nästa vecka, hoppas att det inte är något hål, då blir jag ledsen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fullt ös

Ledig idag, fast har varit fullt ös hela dagen så har inte tagit det så lugnt som jag kanske borde ha gjort.
Steg upp vid 10 tiden, käkade frukost, diskade och fixade iordning mig. Gick hem till farmor och farfar för att fika och kolla hur det va med dom.
Mamma hämtade mig där och så åkte vi till Slättagårdsskolan där syrran jobbar för att hämta henne. Åkte till stan och handlade på maxi. Svindyrt på maxi, Willys är bättre!
Hem och packade upp mat varorna. Tog en promenad till Apoteket för att handla mocoangin och nässpray till Tim den stackarn som håller på att bli sjuk igen.
Hemma blev det att vila 20 minuter innan jag påbörjade maten. Blev engelsk köttfärslåda, jätte gottit. Direkt efter maten hämtade mamma mig och så åkte hon, jag, syrran och syrrans ungar till Nättraby. Till den där blomster affären som jag aldrig minns namnet på, tror den heter Blekingeplantan. Jag hittade tyvärr inga blommor som jag ville ha, men i och för sig sparade jag pengar :P
Åkte hem och sen blev det en stunds vila för att sedan bege mig ner till tvättsugan och tvätta. Så kvällen har bara gått ut på tvätta, tvätta och åter tvätta.
Märks att jag inte har vilat så mkt idag, för jag har sjukt mkt sammandragningar idag och det har varit väldigt obehagligt. Ska ju till barnmorskan nästa tisdag, men vet inte om jag kanske borde ringa och säga att jag får väldigt mkt sammandragningar?!
Nu blir det snart att gå och lägga sig, förhoppningsviss sover jag nästan hela natten.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hösten är här

Ja nu är det verkligen höst. Massa löv på marken, regnar, blåsigt och mörker som kommer tidigt. Fy för hösten. Fast på ett sätt är det ju lite mysigt ändå, sitta inne ihop kurad och dricka te. Men sen är det de att när man väl behöver gå utanför dörren i sånt väder är det mindre mysigt.
I natt blev det lite bättre sömn, vaknade bara 3 gånger. Idag va det jobb, efter blev det hem och sätta sig framför tv, sjukt trött. Satt där fram tills Tim hade kommit hem och gjort middag. Efter det blev det ännu mer tv och sen upp till den gamla lägenheten för att städa den. Vi hann rätt mkt, så nu är det bara fönsterputsning och skura golven kvar innan besiktningen som är på onsdag.
Nu ska jag mysa lite med Tim innan vi ska sova.
Natti natti

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

v 30



Bara 10 veckor kvar till BF, spännande och lite skrämmande :P
Börja känna mig rätt stor. Byxorna börja bli för trånga och magen iväg för många saker. Börja kännas rätt jobbigt, men trotts det så är det mysigt att vara gravid, men längtar otroligt mkt efter att få träffa vår Knubbis <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

3 veckor och 3 dagar

Så lång tid har det gått utan att jag har haft mina percinga i. Men funderar på att sätta i dom igen, är ju ändå ingen som märker det. Men lustigt nog så fort man ha dom i så tjatar folk om att man ska ta ut dom och när man gör det så märker dom inte äns det. Konstigt. Min farmor tyckte det va så fult med percingar och tyckte att jag inte borde ha sånt. När jag nu tog ut dom så tog det 2 veckor och 3 dagar innan hon märkte det, och ändå så är jag där 1 gång i veckan. Och Tim som jag bor ihop med han märkte inget förens jag frågade om han såg någon skillnad. Han tittade lite sen sa han "har du tagit ut percingarna?" Och mamma som alltid tjatar om att jag borde ta bort dom, hon har inte ens lagt märke till det, eller hur mamma?
Få se ikväll om det blir att sätta in dom igen eller inte, men saknar faktiskt mitt så kallade skrot i ansiktet, det är ju faktiskt endel utav mig.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ynkliga jag

I natt blev det inte mkt till sömn. Gjorde ont i ryggen och magen så fort jag skulle vända mig, sen ringde Tims telefon mitt i natten och sen vaknade jag flera gånger och kände mig orolig och stressad, men vet inte varför. Jobbigt som tusan att inte få den sömn man behöver.
Va helt slut i morse, men ville inte sova bort hela dagen, då blir det bara svårt att somna på kvällen. Steg upp vid 10.30, käkade frukost och kollade på tv.
Mådde skit rent ut sagt, trötthet, ont i kroppen, en snuvig näsa och massa gravidhormoner, ja det kan ju inte sluta bra. Och efter ett tag när Tim hade stigit upp och vi började diskutera om när vi skulle börja städa den gamla lägenheten, ja då brast det. Massa gråt och snörvlande och Tim som försökte trösta mig, men tog inte lång tid innan tårarna hade slutat rinna och det kändes redan då mkt bättre. Men har typ legat på soffan halva dagen då jag fick huvudvärk på köpet.
Jag och Tim tog en liten promenad upp till kjosken och handlade juice och godis. Hemma blev det att på börja middagen. Blodpudding, stekt potatis och bacon.
Efter blev det soffan igen fram tills Pålsson och Mette kom hit en runda. Pålsson skulle hjälpa Tim med att flytta över dom sista sakerna. Mette stannade här och pratade med mig. Sen när dom va färdiga blev det fika. God äppelpaj som Pålsson hade gjort och te :)
Efter en dags vilande kändes det bättre, så jag och Tim tog tag i lite saker här. Tim diskade medan jag skurade badrummet och sen va Tim duktig och plockade upp endel saker ur lådorna och nu är det film mys. Fast vi fick ta en paus då Tim behövde skita :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trevlig lördag

Steg upp vid 10.30, åt frukost och kollade på tv. Sen blev att packa upp några säckar kläder. Fixade även i byrån som vi ska ha barnkläderna i, vikte och la ner dom fint. Damsög och skurade golven sen fick vi besök av Tims lillasyster Natta, hennes pojkvän Laxen och en kompis till dom. Fikade och sen stack dom, Natta skulle åka och rida.
Packade upp sängkläderna och handdukarna, blev att vila lite på soffan.
Tim lagade middag idag, blev hamburgare, jätte gott :)
Vilade en stund och sen blev det att sätta igång med bakningen, bakar nämligen småfranskar, har dom i ungen så snart blir det god kvälls mat.
Bleckman är här en runda och är lite social :P
Ikväll blir det film, ska försöka kolla på den filmen vi började på igår, vi somnade på soffan och vaknade när filmen hade börjat om för 3.e gången :P

Svar till anonym: Ja trjöan är till mig lr vad man ska säga, är iaf jag som ska ha den

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya saker



Jag, Tim och Bleckman beställde kläder för typ 2 månader sedan, men sen krånglade dom och kom inte förens för någon dag sedan. Så Tim va uppe och hämtade dom idag, fast hans saker hade inte kommit, men mina hadet det.
Munktröja och trosor
Sen har jag köpt ett babygym för 150 kr på blocket.  Billigt och precis ett sånt som jag ville ha :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Inblick i vår nya lägenhet


Bild 1: Hall
Bild 2: Hall, bakom den dörren är rummet bebisen ska ha, men just nu står det endast lådor och säckar där så bilder på det rummet kommer inte förens vi är färdiga med det.
Bild 3: Toalett, den ska målas vit någon gång
Bild 4: Köket
Bild 5: Sov rum, ska köpa madrasser till vår dubbelsäng sen när pengarna räcker till. Ska även sätta upp tv på brudkistan, men den har Tim inte hunnit hämta från källaren.
Bild 6: Sov rum med balkong utanför
Bild 7: Tv rum
Bild 8: Tv rum, ska sättas upp spegel ovanför hyllan, men Tim har inte hunnit det än.
Bild 9: Tv rum
Bild 10: Tillbaka i hallen igen :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duktiga jag

Idag känner jag mig faktiskt väldigt duktig, ha fått rätt mkt gjort idag.
Steg upp vid 8.10, åt frukost och kollade på Vakna med the Voice. Efter blev det att polcka upp saker ur lådorna, så endel blev iaf fixat. Damsög hela lägenheten vilket va rätt behövligt, skulle behövt skura golven oxå, men det hann jag ej. Gjorde mig iordning och gick till jobbet.
Tog bussen in till stan när jag hade slutat och mötte Maria. Gick en vända inom Kicks och köpte lila nagerlack, har fått mani på lila saker, allt ska vara lila just nu :P Gick till Kontan och tog en fika, lr Maria fikade, jag åt middag. Hehe. Blev kycklingpaj med sallad, dressing, te och bröd, super gott och väldigt mkt fick man för 67 kr. Blev en vända inom gallerian och tittade lite. Gick inom Vero Moda och hittade jeans för 50 kr. Det är så roligt för jag brukar ha problem med att hitta rätt storlek eftersom det sällan finns i så små storlekar. Men iaf testade storlek 25 och insåg att det va omöjligt att ha, jag va för tjock för dom haha, snacka om att jag skrattade åt mig själv, första gången jag få säga nej dom passar inte, jag behöver en större storlek, annars brukar det heta, finns det mindre storlekar. Men iaf fick tillslut på mig ett par 26 som satt perfekt, fast kunde ej knäppa dom över magen, men spela roll 50 kr och dom satt skit bra man kan ju ha gumisnodd vid knapparna.
Hittade även en stickad tröja och ett linne jag ville ha men känner att jag behöver lägga pengarna på annat än kläder just nu.
Gick och mötte Tim och Rolf på Willys, handlade, sen bar det av till Maxi, handlade där och sen vidare till ÖoB där det inhandlades saker till städningen utav den gamla lägenheten och även lila ljus :)
Hem och packa upp varorna, tog och hängde upp gardninerna och Tim va duktig och satte upp tavlor och sånt :) Sen har jag suttit i soffan och läst mamma tidningen, mkt intressant i den.
Ha tryckt i mig två vama mackor och snart blir det film med älsklingen. Har otroligt ont i mina i min kropp och känner mig allmänt uppsvälld just nu. Fy tusan hoppas denna känslan ger med sig efter några timmars sömn.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya byxor


50 kr på Vero Moda

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Flyttat

Sitter i den nya lägenheten nu. Är helt slut trotts att inte jag ha bärt något.
Kunde knappt sova i natt, kände mig orolig och så. Men tillslut lyckades jag sova några timmar. Steg upp vid 8.30, åt och sen tog jag bussen in till stan. Hämtade nyklarna på Ronnebyhus och sen blev det inom dinomin för att kolla lite babeis saker. Tog bussen hem till farmor och farfar. Åt god middag, kött, potatis och sås, älskar farmors sås :) Och så sydde farmor dit en knapp på min ena tröja som hade gått sönder. Blev en runda till den nya lägenheten för att hänga upp gardinstängerna. Men va ju lättare sagt än gjort när dom skruvat bort hållarna. Så blev inget med det. Men tog iaf och torkade av skåpen, kyl/frys och badrum.
Golven som vi hade valt va jätte fina.
Mamma och Sam kom med middag till oss, blev flygande jacob jätte gott, tack till snälla mamma :) Och tack till snälla Sam oxå förstås :)
Efter maten satte dom igång med att bära. Jag försöka plocka upp så mkt som möjligt här borta i lägenheten. Fick upp blommorna och en hel del utav köksgrejerna. Just nu orkar jag inte ta mera, få ta det i helgen i stället.
Tim håller på att sätta upp tvbokhyllan sen blir det sova. I natt lär vi nog sova jätte gott :)
Bilder kommer när vi ha packat upp och fått sakerna på plats

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vad ska man välja?


Kan inte bestämma mig för om vi ska köpa en babypuff eller babysitter.
Babysitter har ju så man kan sätta fast barnet, man behöver ju inte vara orolig att det ramlar. Det finns så många olika babysitter med roliga leksaker, färger och såna som vibrerar.
Babypuffen formas efter banets kropp och tröttar inte ut ryggen. Och den kan användas ända upp till 2 års ålder. Men är den säker i sig?
Vad tycker ni babysitter eller babypuff?

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

ångest

Att packa ner sina saker i lådor och säckar och ser hur tomt det börjar bli i ens hem gör en deprimerad. Fatta inte varför det känns så hemskt, jag borde ju vara glad över att vi ska flytta till en stor 3 rummare med nya golv. Men nej inte jag, i stället blir jag deppig över att vi ska flytta från en trång 1.a. Jag tycker denna lägenheten är så mysig, trevliga grannar har vi och här känner jag mig trygg. När vi flyttar vet man ju inte alls vad det är för grannar, kanske är hemska surkärringar eller bråkiga människor som festar ofta.? Det är jobbigt att packa ner allt och jobbigt att flytta allt och jobbigt att få det på plats. Det kommer säkert bli bra när vi har flyttat in och allt är iordning gjort, kanske känns det just så här eftersom endel utav mina flyttar inte har handlat om att flytta för man behöver större eller finare utan för att det har varit seperationer iblandade.
Tur jag har Tim som kan påminna mig om allt det possitiva med flytten. :)
Någon annan som tycker att packa och flyttar är deprimerande?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Packa, tvätta, packa

Är sjukt trött nu mera, känns som jag inte få tillräckligt med sömn, men jag sover typ 10 timmar så det borde ju räcka?! Jobbigt att vara trött, man känner sig inte närvarande för fem öre!Men förhoppningsvis försvinner detta när vår Knubbis har kommit ut, antar att ddet är h*n som sno min energi.
Jobbat idag iaf, sen blev det maxi med mamma för att handla sopsäckar till att lägga kläderna i när vi flyttar. Hem och laga middag, vila en stund. Sen tvättstugan 19-23 och packa. Har tyvärr lite ont om lådor, och kom inte in några på maxi förens i morgon. Men jag tror jag har löst vårat problem. Vi tar locken till vissa utav lådorna, är ju inte så nödvändigt att ha lock på, sen fyller vi dom, jag är smart måste jag säga :) Hehe
Har haft en lite paus nu i packandet för att äta kvälls mat och nu ska jag ta dom sista sakerna som finns i skåpen i köket. Sen är det faktiskt inte för mkt kvar. Är väl klara om ca 2 timmar.
Fortsätta nu och sen sova några timmar innan jag ska hämta nyklarna till den nya lägenheten :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

lata jag

Jag är så lat när det gäller städning och sånt. Efter typ 3 timmar med en massa pauser blev jag klar med städningen. Helt otroligt vad mkt man kan komma på som är viktigare. Typ som att baka chokladbollar, duscha och äta :P
Åt middag när Tim kom hem, köttbullar och macaroner. Vilade en stund, sen diskade jag medans Tim tatuerade. Tog även och passade på att börja packa ner sakerna i köket. Fast ha bara hunnit en låda, ska snart ta en låda till sen få vi se om det blir mer lr om vi ska ta resten i morgon. Puh jag tycker inte om att packa lr att flytta, jobbigt jobbigt jobbigt. Men vi måste ju ha större tills bebisen kommer.
Tim sa att han skulle massera min fötter sen, härligt, tur man har en pojkvän som är så snäll och gullig :) <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

städning

städning är nog det tråkigaste som finns att göra. Och lustigt nog hur mkt det än behövs och hur lite man har att göra så hittar man alltid något som är viktigare lr roligare att göra. Iaf så är det med mig. Men just nu måste jag skärpa mig och ta tag i städningen här hemma.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Goa äppel

Mamma ringde idag och sa att kokerskan på dagis hade gett henne äppel som vi fick, dom va jätte goda :) När jag flyttar till hus, någon gång i livet ska jag ha en massa äppelträd i trädgården. Likaså ska jag odla så mkt som möjligt. Det smakar så gott med egenodlad gurka, tomat och allt sånt och är nog mkt nyttigare än det man köper i affären.
Tog och gjorde lite gravid yoga i morse, måste verkligen se till att göra minst 15 minuter varje dag nu fram tills förlossningen, skärpning! Om det nu kan hjälpa till en lättare förlossning ska man ju verkligen se till att träna.
Jobbat idag, efter blev det en sväng hem till farmor och farfar, fikade och pratade. Drack en ekologisk saft som farmor hade köpt, den va väldigt god, smakade nästan som hennes hemmagjorda.
Väl hemma blev det att laga middag, blev pankaksrulle som är så gott. Vlade maten en halvtimme sen blev det tvättstugan som vi har mellan 19-23. Men va inte så mkt tvätt som det brukar vara. Jag och Tim tog en promenad upp till Konsum lagom runda att gå. Handlade lite och sen blev det hem. Sen har det varit tvättstugan och tv tittande. Bland annat har jag kollat på svenska hollywod fruar vilket nog va sista gången jag kollar på. Bli så irreterad när jag ser den där Anna Anka, vilken bitch hon är, borde ha ett skott hål i pannan lr lära sig bete sig lite snällare!
Nu blir det ett äppel till och snart hämta den sista tvätten.

Till anonym om järnbrist. Tack för tipset om att man ska dricka juice till järntabletterna.Jjag visste det och gör det varje dag, men det verkar tyvärr inte hjälpa. Dricker även juice med extra järn och flosyra, men icka att det ger någon effekt :(

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min graviditet - BF Sön 13 dec 2009


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 21 sep 2009.
Din graviditet startade Mån 9 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 23 mar 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 13 dec 2009
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dumma rygg

Har haft så ont i ryggen i dag så jag knappt vetat vad jag ska ta mig till. Kände inget i morse när jag vaknade men efter en lite stund börjde det värka i vänster sidan och vägrar att släppa.
Eftersom det har varit kanon väder idag oxå, tog jag mig en promenix, gick även inom Konsum för att handla diskmedel och grönt te. Diskmedlet glömde jag och så tog jag ett grönt te jag aldrig smakat innan, och det smakar självklart skit! Va citron, ingefära och kamomill.
När jag kom hem blev det diska och äta mellanmål, blev två smörgåsar med banan och ett ägg men blev inte mätt på det så fick bli mannagrynsgröt oxå. Det är rätt jobbigt att vara hungrig jämt och speciellt när man inte vet vad man är sugen på lr orkar göra.
Jag och Tim tog oss en promenad upp till Konsum...igen... :P För att handla diskmedlet som smarta jag glömde, men härligt med lite frisk luft och sen kändes det mkt bättre i ryggen när jag rörde på mig. Men så fort jag kommer hem ch sätter mig börja det igen.
Blev blodpudding, stektpotatis och bacon till middag, super gott och nyttigt. Ha bestämmt mig för att det ska ätas 1 gång i veckan nu så mitt järnvärde bli bra. Ha försökt ha blodpudding varannan vecka innan, men eftersom det är så mkt järn i det och det är billigt så ska vi ha det varje vecka.
Ha även varit inne på massa sidor för att läsa hur man kan höja järnvärdet. Men va typ det jag redan hade läst innan, kött, kyckling, fisk, blodpudding, jordgubbar och gröna grönsaker ska man äta. Tydligen ska man inte dricka te i samband med mat för då tas inte järnet upp lika bra. Så antar att jag få göra om mitt morgon te till att ta det en timme efter frukosten i stället för tillsammans med frukosten.
Tog mig ett varmt bad med olja och passade även på att ha ansiktsmask, härligt med avkoppling Och så va det ju tänkt att det skulle hjälpa lite mot ryggvärken. Men icke sa nicke. Få väl bli att jag ta en alvedon om det inte hjälper men vill inte äta massa tabletter, inbilla mig att bebisen inte mår bra utav det.
Ska göra mig en smoothies och sen läsa lite ur gossip girl boken.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

23 månader

Idag är det den 19.e vilket betyder mitt och Tims datum, 23 helt underbara månader. Tänk va tiden går fort, känns inte alls så länge.
Jätte fint väder har det varit idag och då får man passa på att vra ute. Lär ju inte komma många såna dagar till i år. Blev en promenad till Konsum för att handla, hade en rabatt kopung som har legat här hemma i typ 2 månader, tänkte att nu är det på tiden att den används, så idag blev det gratis handlande, inte varje dag det hände :P
Blev en runda in till stan, gick lite i affärer och sen tog vi en glass på torget.
Väl hemma blev det städning. Älskar när man har sprejat hela toaletten ren med ajax, det luktar så gott, synd att lukten inte håller i mer än typ 2 dagar.
Åt lite middag och sen fick vi besök av Lars och Elin. Suttit och snackat och sen spelat tv spel. Lr dom spelade, inte jag :P Trevlig har det varit. Elin berättade en rätt otäck sak. En hyresvärd hade tydligen åkt dit för att satt upp kamrer i ventilerna på hus/lägenheter han hade uthyrda där han filmat massa tjejer när dom duschar och sedan sålt dessa. Det värsta är att en utav dessa lägenhterna bodde mitt ex i och hyrde utav honom, vilket kan betyda att det suttit kamrer där när jag har varit hos honom och duschat. Behöver ju inte betyda att det gjorde det just då, men känns rätt otäckt att veta att möjligheten finns att han kan ha sett mig naken. Urk vilka äckel det finns.
Lars och Elin har nyss gått och jag har precis drukigt en jordgubbs smoothies. Jag och Tim ska ta och kolla på green street hooligans 2, få se om den är lika bra som 1.an :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

hårig pizza


Jobbat idag, därefter följde jag med syster yster hem på en kopp te. Snackade om massa saker. Jaime hade köpt jätte häftiga kruker som va formade som en kropp och så skulle man ha växten i huvudet så såg det ut som hår, såna måste jag köpa till bebisens rum :)
Fick en jätte gullig sak som syrran hade beställt till vår bebis. Det är ett gosedjur som kan användas som filt och kudde oxå, hur söt som helst. Lr vad säger ni?! Tack så mkt :)
Gick hem, fast va inte hemma så länge innan jag och Tim bestämde oss för att gå upp till Chaplin och äta pizza. Va god, fast blev lite äcklad när man hittade 2 håstrån i maten, men dum som jag va så sa jag inte ett ljud om det. Sånt borde man ju egentligen inte acceptera.
Tim och hans kusinbarn Victor sitter och spela NHL. Oc jag tror att jag ska ta mig ett bad och sen fixa till mina naglar. Blir väl franskmanikyr, men tror att jag få fila ner naglarna lite, dom växer så ojämt.
Ha en trevlig helg på er

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Smule bulan


Smulan har kommit på att halksydden som ligger i badkaret går att flytta/ta bort om man drar och biter i dom. Så det är hennes nya sysselsättning här hemma. Dra bort våra blåa fiskar och springa runt och gömma dom här i lägenheten. Hon är för söt vår lilla Smulan. Men tycker hon ska ägna sig åt annat än att gömma saker för mate och husse :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya skoooor

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nya skoooor

Igår kom mina nya vinterskor, är helt förälskad i dom ;) Hehe. Har ju jätte fina vinterskor som mamma köpte till mig bara för något år sedan, men dom är högklackade och  nu när jag kommer gå höggravid känns det inte tryggt med högklackade. Det är så lätt att halka i dom och jag vill ju inte trilla och slå min skatt i magen. Så dom skorna få stå på hyllan i vinter och bara användas när vi ska iväg och jag vill vara fin :)
Har haft så ont i höger vadern i några dagarn nu, men har varit när jag varit ute och gått så har inte varit så orolig övr det. Kommer typ som kramper lr mjölksyra sen försvinner. Men igår så försvann det aldrig när jag hade varit ute och gått. Och när jag satt hos farmor och farfar blev det bara värre och det kändes som blodet inte kom ner ordentligt i benet. Blev jätte orolig och när jag kom hem ringde jag till sjukrådgivningen, va rätt säker på att jag fått en propp. Men tydligen va det normalt att det blev så när man är gravid så hon sa att jag skulle sitta med benen hög och sen få någon att massera det. Så sitter här med benen på en pall med massor med kuddar, Tim ska få massera när han kommer hem från jobbet. Igår kväll blev det inte mkt till massage, då Tim va så trött så han somnade lååång innan mig, väldigt ovanligt att det händer.
Nä nu ska jag dricka upp mitt te, vänta på att klockan blir 12, då brukar alltid jag ringa till Tim för då har han lunch sen ska jag sätta igång med städningen.
Tim ringde innan vid halv 10 och berättade att han hade pratat med Ronebyhus och nästa torsdag får vi nyklarna till lägenheten, blev lite besviken för jag hade hoppats på att vi skulle få dom denna veckan. Men så snälla ville dom inte vara.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sammandragningar och tisdag

Idag har jag haft väldigt mkt sammandragningar och det är obehagligt som bara den :/ Iaf när dom kommer tätt inpå varandra och ofta, det märks att det börja närma sig nu.
Jobbat därefter blev det hem och diska och skiva upp vad vi skulle handla. När Tim kom hem gick vi till Konsum och därefter hem och lagade middag. Blev nytt recept som jag hittade i en bok. Macarotti hette det. Det va pasta blandat med majs, bacon och tomater med dressing som va gjord av gräddfil och ketchup. Pasta blandningen va god men dressingen smakade skit rent ut sagt. Men man måste testa nya saker annars bli man så trött om man äter samma mat hela tiden.
Kollat på tv och nu väntar jag på att äppelkakan ska bli klar i ugnen. Tims pappa som ha gjort den, så få se om den är god, men det är den säkert :) Ha gjort hemma gjord vaniljsås till det oxå kommer nog bli super gott och såå onyttigt :P Hehe. Ska kolla på några av snitt av joey sen sova

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

v 28

Idag gick jag in i v 28, inte så många veckor kvar tills beränad förlossning :)
Jobbat idag, därefter blev det hem och vila på soffan, kände mig väldigt trött. Ha typ tagit det lugnt hela kvällen sen. Tim tatuerade Svensson innan, sen har vi ätit middag och kollat på Svenska hemma fruar. Bliv väl till att sova snart. Ny dag med nya tag i morgon.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Glukosbelastning

idag va det dags för glukosbelastningen, kände redan vid halv 7 att jag hade behövt bättre sömn. Gick och la mig försent och sen när jag va på toa i natt fick jag näsblod så har inte sovit för bra som sagt. Men steg iaf upp 7.15 gjorde mig iordning lite snabbt och tog bussen in till stan.
När jag kom till mvc fick jag en "drink" av barnmorskan som jag skulle dricka, den va så äcklig så jag trodde jag skulle spy upp den, och man fick ju bara 5 minuter på sig att dricka, puh. Va jag och en tjej till som skulle göra detta så fick sitta i ett rum, läste massa tidningar. Och efter ett tag kom barnmorskan och så fick jag följa med henne in på rummet. Mätte magen och den följde kurvan fint, lyssnade på hjärtljuden riktigt pigg va h*n idag och sen pratade vi lite angående det där med amningen. Därefter fick jag gå tillbaka och sätta mig i rummet. Tiden gick rätt fort och jag mådde faktiskt hyfsat bra, trotts att jag inte hade fått äta. Vid 10 kom barnmorskan igen och då fick jag följa med för att få en massa nya tider. Därefter va det dags för sticker, och det gick oxå väldigt bra. Är väldigt imbonerad utav mig själv, inget gnäll lr hjärtklappningar och jag kollade när hon tog sticket, det är inte illa! Hehe. Blodsockervärdet lr vad man säger va jätte bra, järnvärdet hade stigit och blivit bättre tack och lov och sen hade jag ökat yttligare 1 kg, så nu är man upp i 11 kg hehe jisses vad jag kommer vara stor innan vår lille Knubbis tittar ut :P
Tog bussen hem och har nyss ätit frukost, ska strax iväg till jobbet.
Ha en trevlig dag

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen är redan slut

Shit va helgerna flyger iväg, tror det beror på att nu när Tim jobbar så känns helgerna så speciella för då få man ha han hos sig dygnet om :) Innan gick han ju hemma varje dag och då va ju helgerna som vilken annan dag som helst, förutom att jag va ledig. Men nu går helgerna så fort så man knappt hinner med det man vill hinna med.
Kasst väder ha det varit idag, jätte tråkigt. Så ha blivit mys med baby, tv tittande, skurat hela badrummet, diskat och så ha vi varit hos mamma. im skulle hjäpa mamma med lite saker på datorn så va där och åt glass och drack te, därefter blev det hem för att laga middag och Tim skulle tatuera. Blev en stor måltid. Lövbiff, potatis,sallad med tomat, gurka, paprika, lök och majs. Måste äta mkt med mat ikväll, för efter midnatt fram tills över 10 i morgon är det fasta som gäller! Ska göra glukosbelastningen, för er som inte vet så är det när man kollar om man har graviditets diabetes. Så ingen mat, ingen dricka, inte ens vatten. Ska vara på mvc kl 8-10, inget jag ser framemot.
Håller på att tvätta just nu, vi ha inte orkat tvätta på ca 2 veckor så det va dags för det nu, ska bli skönt med tvättmaskin i lägenheten sen, jag LÄNGTAR!
Kollar på ensam mamma söker, missade det förra veckan. Så ska ta lite glass och krypa upp i soffan och kolla, sen tvättstugan direkt efter detta.
Tjo

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

lördag

Va helt slut idag när klockan ringde, hade behövt sova några timmar till, men vi skulle iväg så va bara till att stiga upp, åt frukost och gjorde mig iordning, väckte Tim och fick upp han ur sängen. Gick hem till Tims farmor som bor bara huset tvärsöver här, va där en stund och hälsade på. Därefter blev det hem och mysa lite. Bleckman kom på en kaffe, och somvanligt när han är i närheten så få jag såna skratt anfall, fatta inte varför men varje gång :P När Bleckman hade gått tog jag hand om disken från igår, sen gjorde jag tomtegröt :) Tim skulle tatuera en så satt framför tv.en en stund, när Tim va klar gick han hem till Tobbe. Dom skulle spela tv spel och dricka öl och jag hade ingen lust att följa med och sitta och glo där. Så när Tim hade gått tog jag och bakade fransbullar, dom blev jätte goda :) Ska ta och packa en lr två lådor sen blir det ett bad, behövs för jag har så ont i ryggen idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det där med namn

Jag har tänkt en hel del på det där med namnet man ska ge bebisen sen när h*n kommer. Jag och Tim är ju fullt överäns om vilka namn vi vill ha både om det blir en pojke lr en flicka, Caspian lr Stella.
Men sen pratar alla om att man måste välja flera namn, för när väl bebisen är ute kanske h*n inte ser ut som en Caspian eller Stella. Men tänk om man bara ha dom namn man tycker om och man verkligen vill döpa sitt barn till det namn, ska man strunta i det lr ska man ge det namnet för att man tycker om det?
Jag har ju ingen bild i huvudet hur en Caspian eller Stella ser ut, utan bara att dom namn är fina. Och jag vill ju inte döpa mitt barn till ett namn bara för att jag vet att det finns fler med det namn som ser söta och gulliga ut. Jag vill ju att mina barn ska skapa typ en egenskap lr vad man säger för deras namn.
Hum vad ska man göra?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Kära helg :)

Fredag igen, känns som denna veckan har gått extremt fort, antar att det beror på att man har varit sjuk och legat hemma och inte brytt sig allt för mkt.
Steg upp åt frukost, pratade lite i telefon med syrran och sen tränade jag gravid yoga och gick till jobbet. Därefter tog jag bussen till stan. Va på arbetsförmedlingen och fick papprena påskrivna så jag får lite pengar från dom denna månadern och därefter blev det handla lite på willys. Tog bussen hem och sen blev det typ vila fram tills maten blev klar. Idag hade vi kyckling i bröd med sallad. Tim bakade eget pitabröd det blev jätte gott :)
Gick hem till Tobbe en runda på kvällen, ville sno med mig Tobbes söta katt, han va så söt den lille Happy, jätte fina drag såg ut precis som en tiger och sen va den hur gosig som helst. Tim och Tobbe spelade tv spel, därefter gick dom hem till någon annan och jag gick hem. Hann knappt innanför dörren förens Tim ringde och bad mig komma ner och öppna, så va ej länge han va där. Vi tog en runda upp till Melin där Mickan, Figge och Zophie satt och drack va rätt skoj, men jag va så trött så pallade inte vara där så länge. Ska ta och krypa ner och sova strax.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Död snö

Tim ville att vi skulle kolla på film igår, någon som han hade valt ut då. Det va den sämsta film jag sett på VÄLDIGT länge.
Den handlade om några ungdomar som ska till fjällen, där dom ska bo i en stuga i några dagar. Det kommer en gubbe på kvällen och berätta för dom att stället ha ondska över sig och sen börja massa sjuka saker hända. Det dyker upp massa tyska nazi soldater som är zoombier och dom sliter ur tarmarna på nästan varenda person!
Filmen va så överdriven så jag tror nog inte det finns en person i väden som kan tycka filmen är bra.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

dryg dag.

Typ inte gjort något vettigt alls idag, fy vad jag har kännt mig lat. Steg upp vid halv 10, åt frukost satt vid datorn i några timmar. Kollade på en beck film, åt lite mellanmål fick bli en rostsmörgås och smoothies av hallon och yoghurt. Därefter gjorde jag faktiskt något vettigt. Jag tog tag i reklam berget som låg på köksgolvet/en utav stolarna. Rensade upp så att dom viktiga papprena inte kommer bort. Därefter gick jag in och rensade upp under bordet där vi har alla tidningarna samlade. Vi har ett sånt bord som man kan lägga tidningar och sånt under glasskivan lr hur man ska förklara :P
Tom va gullig och masserade min rygg när han kom hem, har så ont i den. Däefter blev det middag, potatisbullar och sallad jätte gott. Vilade lite. Och sen ringde mamma och sa att hon hade hämtat banan kartonger till oss, så gick ner och mötte henne och hämtade kartongerna. Tack mamma :) Så nu kan vi ta och på börja packandet, ska ta det i helgen tänkte jag.
Tog en promenad till Konsum för att handla bröd, blev en tidning oxå, vi föräldrar, alltid roligt att sitta och läsa. Så har suttit med en kopp te och tidning nu och myst. Nu blir det film med baby och sen sova :)
I morgon ska man få lite nytta gjort iaf :P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nytt brunnsbad :)


Någon som visste att vi skulle få ett nytt brunnsbad? Inte jag iaf. Blev jätte glad när jag skulle in och kolla öppertiderna på simhallar, då såg jag en flik för nya brunnsbadet gick in där och kollade. Tror det kommer bli jätte fint när det är klart. Det ska byggas hösten 09-våren 10, alltsså ska det vara klart någon gång nästa sommar och jag längtar så mkt :)
Lite info om det:
Badlandskapet är utformat som ett sammanhängande sjösystem med kanaler och vikar och en ö i mitten. I detta finns en 25 m lång bassäng för motionssimning, en långgrund ”strand” och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet.
Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en varmbassäng med masserande bubbelstrålar, typ jacuzzi.
Delen med motionsbassängen kopplas ihop med SPA:ets poolhus genom en kanal .
Småbarnsbassängen är i tre delar med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna. I den grundaste delen är det 25 cm djupt och i den djupaste 50 cm. Det finns en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer.
I det nya Brunnsbadet finns det två olika vattenrutschkanor, en bred sk Magic-Eye-rutschkana där man kan och får åka flera stycken samtidigt, och en vanlig med gupp och svängar. Bägge rutschkanorna är ca 75 m långa. De avslutas i en horisontell uppbromsande del av kanan och alltså inte i en bassäng.
I anslutning till badlandskapet finns det även en vattenpist.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu är man bra igen :)


Va hemma idag med, lika bra det eftersom man aldrig vet hur man mår när man vaknar. Sov fram till 10.30 då någon drog igång med borrmaskinen, sen va man klar vaken. Steg upp åt frukost, kollade på tv och duschade. Sanerade toaletten med ;) Hehe nä men tog och sprejade hela toaletten med ajax badrums rengöring och lät verka i 30 min för att alla äckliga bacillerfrån när jag låg och spydde igår skulle försvinna. Illa när man har skräck mot sina egna baciller :P Bäddade rent i sängen så man få sova i lite frächa sängkläder, vill ju inte sova med dom som man har haft när man är sjuk. Mår faktiskt mkt bra idag,fick somvanligt bara den där lilla maginfluensa som jag alltid får och det ska man nog vara tacksam för, vissa ligger ju och spy i flera dygn!
Tog en promenad hem till farmor och farfar och åt lite mellanmål där, blev rostat bröd med mamerlad och farmors egna saft gott :) Satt och pratade om allt möjligt och sen kom Tim och hans pappa och hämtade mig. Va tvungna till att åka ner till det stället där vi beställde golven, smarthuvudena hade ringt till Tim idag och sagt att dom hade tappat bort lappen med vad vi skulle ha för golv. Men när vi kom dit så hade dom ju lappen där, herregud!
Åkte hem och gjorde middag, biff, potatis och löksås, löksåsen va väl ingen höjdare, men det kan inte alltid va bra.
Fick veta att vi skulle få mammas tvättmaskin idag med, tack snälla mamma :) <3 Ska bli så skönt att slippa tvätta ihop med flera andra personer.
Håller på att fixa naglarna nu, fick bli svart nagelack eftersom det är höst :)
Anledningen att jag har lagt upp en bild på min mage är för jag tycker den är så himla fin :) Jag är så glad för min graviditets mage, kommer nog sakna den väldigt mkt sen när Knubbisen är ute :P Hehe

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Maginfluensa

Blev inte så bra när jag skulle passa Sebbe idag. Märkte från början ingenting, hade ju lite magvärk men trodde det va för att den växer så mkt nu. Så Sebbe kom hit och han ville spela tv spel och det såg rätt mulet ut så tänkte ja det kan han ju göra 1 timme lr nått innan vi går ut. Började känna mer ont i magen gick på toa och va redigt dålig i magen, men trodde det berodde på järntabletterna, blir jätte dålig i magen utav dom men det kommer bara i omgångar. Sa till Sebbe efter en stund att vi går ut till lekparken så det gjorde vi. Satt på bänken och kollade på han när han sprang och lekte, kände helt plötsligt att jag behövde spy. Så tog med mig Sebbe in och sen gick jag på toa, kom ingen spya men tänkte det är lika bra att ringa Mela, så ringde henne och sa att jag tror jag har fått maginfluensa så hon kom för att hämta Sebbe. När vi stod och pratade kände jag nu behöver jag spy så gick på toa och spydde upp ett jätte lass, usch va äckligt det va. Mela och Sebbe gick medans jag va på toa. Ringde och sa att jag inte kunde jobba, hann knappt lägga på innan jag spydde igen och sen har det hållt på hela morgonen fram tills nu. Fy fan för maginfluensa det är inget roligt som man vill ha. Ha nu lyckats så i mig lite glass och blåbärssoppa och det verkar som jag kommer få behålla det.
Ska kolla lite på tv, somnar väl säkert men gör ju inget. Tim kommer snart hem och då skulle han iväg och köpa cocacola till mig, det är bra när man har maginfluensa.
Hoppas ni andra har haft en bättre dag än mig

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Män som hatar kvinnor

Lägga sig tidigt sprack rätt bra igår. Tim frågade om vi skulle kolla på film, visst sa jag. Tänkte att jag säkert skulle somna ändå, vilket jag alltid gör till filmerna vi ska kolla på. Men så började vi kolla på män som hatar kvinnor och jag va helt fast, all trötthet bara försvann och jag ville inte ens gå på toa mitt i filmen. Den va ju helt fantastisk filmen inte tråkigt en sekund utan tiden bara gick och jag tänkte inte en enda gång på att jag tyckte den va tråkig. Jätte bra film och för er som inte ha sett den tycker jag att ni ska ta er tid och kolla på den.

Nänu får jag försöka piggna till innan Sebbe kommer. Filmen va klar 1.15 sen tog det ett tag för mig och somna och dom få timmars sömn blev självklart störda av att jag behövde kissa, dricka, vända mig och svettas. Humm
Ha en trevlig dag

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

en helt ny vecka

Steg upp, åt frukost och tränade lite yoga. Därefter blev det jobb och sen hem och skrev handla lista. Blev inte så lång som det brukar bli, så va rätt härligt. Bleckman och Nova kom en runda och fikade. Därefter lagade jag mat, köttbullar och ris och sen hade vi sällskap med Bleckman och Nova till Konsum. Där handlade v lite och sen blev det hem. Tim skulle tattuera så det har han hållt på med i någon timme lr så, och jag ha suttit och slappat i soffan :P Inget ovanligt med andra ord. Druckigt dajm kaffe och läst det nya nr av mamma. Fanns en hel del skoj hur man sparar pengar och allt möjligt.
Nä nu blir det strax att sova, ska upp tidigt i morgon för att vara barnvakt åt busungen Sebbe. Mela kommer kl 7.30 och lämna honom sen blir det full rulle fram tills lite innan 1 då jag ska lämna honom.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oja

Ännu en helg som har gått, för fort tycker jag.
Igår hände inte allt för mkt, steg upp, åt frukost, kollade på tv, duschade, diskade, åt pankakor med blåbär på, tog en promenad till Konsum och självklart började det regna när vi skulle gå hem. Bleckman och Nova följde med oss hem. Lagade köttfärsås och pasta, satt och snackade massa skit. Sen följde vi med Bleckman när han skulle köra en runda och hämta lite saker. Därefter blev det hem och mys framför en värdelös film. Hehe.
Vaknade mitt i natten av att någon utav grannarna smälde igen en dörr så det dånade här, sen hördes det som någon trillade ner för trappan, undra vad fan dom syssla med här igentligen?! Mitt i natten lixsom, då kan man väl vara lite lugna.
Steg upp idag vid 10 tiden åt frukost och sen gjorde jag blåbärsmuffins, jätte goda blev dom. Tims ena systers pojkvän va här en runda och fikade. Därefter åkte vi upp till Hasselstad till Tims pappa och åt köttgryta och ptatis det va jätte gott, sen har vi varit där hela dagen och kvällen typ. Tim ha fixat lite med Rolfs dator, sen har vi suttit och pratat, kollat på foton från när Tim va liten. Han va så söt och rund, hoppas att vår Knubbis kommer bli väldigt lik sin far :)
Tim och jag snackade för ett tag sedan men vet inte riktigt om vad. Men det handlade iaf om sist jag och Tim va tillsammans för ca 6 år sedan. Då hade han en flis tröja/jacka som jag tyckte va så varm och mysig. Den ville jag jämt låna så fort vi träffades, och så sa jag det till Tim när vi pratade att jag tyckte om den. Nu när vi va i Hasselstad så tittade Tim bland sina gamla kläder och där fanns flis tröjan, så den och lite andra tröjer fick följa med hem. Ska bli gosigt att ha den på sig nu till hösten/vintern :)
När vi kom hem la jag mig i ett varmt bad med barnolja i och sen ansiktsmask härligt det. Nu sitter jag framför tv.en ska ta och dricka upp teet och om det inte finns något bra att kolla på så får man ta och lägga sig.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helt slut

Steg upp 6.20, men hade då legat vaken sen ca 5.30. Gjorde lite frukost och satt mig framför tv.en kollade på vakna med the voice, mysigt :) Tim steg upp strax efter mig och vid 7 åkte han till jobbet. Kollade på tv, diskade och gjorde mig iordning. Skulle vikariera på junibacken idag kl 9, men dom ringde och sa att det inte va så mkt barn där och frågade om jag kunde va på mumindalen. Ja det spelade ju inte så stor roll, förutom att det va nämre till mumindalen för mig. Gick dit där och va där till 15.00, roligt va det. Därefter vidare till nästa jobb (till min brukare) och därefter hem, baby hade gjort mat tills jag kom hem. Hamburgare, så gott :) Vilade lite på soffan, sen blev det en promenad till Konsum, va jätte kallt att gå men efter en stund blev det härligt. Skulle ha bakat blåbärsmuffins, men jag är helt slut och känner mig inte så bra, så det få vänta tills i morgon. Jag är inte van vid att stiga upp vi den tiden och hålla igång så många timmar, det märks!
Nu blir det film, och en skål glass.
Måste bara berätta att en tjej skrev till mig idag, hon hette oxå Martinique, lite små häftigt att hon hittade mig på bdb. Vi är ju bara 3 personer i sverige som heter Martinique :) Jag va den enda i hela sverige med stavningen Mattinic, mamma och pappa som gjorde den stavnngen när jag föddes, men jag bytte till den redig stavningen vid 11 års ålder och vid 14 års ålder så byttes det ut i registerna lr vad man säger.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inköpt idag

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Barnmorskbesök

Barnmorskan idag då. Första gången jag skulle ta spruta utan någon som håller mig i handen, jag va nervös kan jag lova. Men efter 15 minuters velande gick det, men ont gjorde det och blodet rann allt för sakta. Va ju några rör dom skulle ha. Ett järnvärde, ett prov för sköldkörtlarna, ett prov med blodgruppering och sen något annat som jag inte minns varför. Järnvärdet är fortfarande jätte dåligt, så få köpa blutsaft och dricka. Jag hade gått upp till 52,5 kg men inget som stör mig, det är ju för barnets skull som jag ska gå upp i vikt och så länge jag gör det mår barnet bra :) Idag va då dom skulle börja mäta magen, det har jag sett framemot att se hur den växer och se måtten. När jag lägger mig ner så se magen typ delad ut (vilkte den har gjort i flera veckor) och då säger barnmorskan oj det ser ju ut som det ligger tvillingar här inne. Ja skrattar jag, det har jag skämtat om till Tim.Och sen frågade jag barmorskan om det kunde vara så och då sa hon att det vissade ju inte två barn på ultraljudet så det va nog inte så möjligt. Tänkte inte så mkt mer på det, men nu n'r jag är hemma så börja tankarna snurra. Det har hänt folk att dom har missat och se den ena bebisen, både Tim och jag har tvillingar i släkten, det ser ut som det ligger två barn i magen, min mage är STOR, jag har järnbrist som vägrar ge sig trotts att jag äter fler järntabletter och sen så sa barnmorskan vid förra besöket att när man lyssnar på hjärtljudet så hör man något till som säkert är min puls?! Många tankar nu kring detta, är det möjligt att det finns två barn där inne eller?!

Pratade lite om detta med svininfluensan, barnmorskan verkade inte så possitiv till att ta vaccinet. Hon menar att det är ju inte testat på gravida och ingen som har fått barn. Det kan ju vissa sig att om gravida tar vaccinet och så gör dom tester och upptäcker att dom som föddes 09 med föräldrar som tog vaccinet är barn som är blinda. Så nu är jag jätte osäker om man ska ta vaccinet, sånt vill man ju inte ha på samvetet.

Gick hem till Sanne efter besöket på mvc, åt god kladdkaka och te, snackade en massa och sen tog jag bussen till farmor och farfar. Där blev det rostade smörgåsar med mamelad. Farmor körde sedan hem mig eftersom det regnade så mkt. Fick med mig farmors goda saft, som jag ska smaka på sen :)

Kollade lite på tv, sen kom Tim hem och vi åkte iväg med hans pappa. Först till optiken där Tim skulle göra synundersökning för att kunna ta körkort, men det va 3 optiker som va sjuka så han skulle komma tillbaka på lördag. Åkte ner till Henrikssons och valde golv till den nya lägenhteten. Blev grått liknande klinkers golv fast matta till kök och hall, sen ljust trä liknande mattatill sovrummet och trägolv i storarummet.
Kommer nog bli jätte fint. Åkte ner till Maxi och köpte ett bonsai trä, skit snyggt och en ny gossipgirl bok som jag ska kura ihop mig ikväll och läsa :) Åkte vidare till ÖoB och där blev det duschmunstycke som ändrar färg, hihi så barnsligt jag vet. Men jag tycker sånt är väldigt roligt att ha och man blir glad. Så det lyser i blått, grönt och rött. Sen blev det en brörost med. Åkte hem och då upptäckte Tim att vi hade fått paket. Va kläderna som jag beställde till bebisen. Ska slänga in bilder på dom sen, jätte tuffa :)

Blev en sen middag, halv 8. Ost och skink paj, med sallad och dressing. Lyckades inte bli lika god som mammas, men den dög. Nu bli unga mödrar och en kopp te.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svininfluensan

Jag själv är väldigt skraj för allt som har med sjukdommar och göra, så just svininfluensan är för mig hemskt. De flesta runt mig tycker jag överdriver om sjukdommar och säger att jag är hyprokondrike. Ta mamma och syrran som exempel. Det som är lustigt är att både mamma och syrran har ångrat sig och sagt att jag ska ta vacinet. Jag kanske ha rätt om att man ska vara orolig för detta. Eller?!
Kollade på familjeliv där Sören Andersson, en överläkare vid Smittskyddsinstitutet, svarar på frågor om svininfluensan.
Här kommer några utav alla frågor och svar:

Om man som mamma vaccinerar sig, är det då så att en del av skyddet går över till bebisen vid amning?
Svar: Ja, det stämmer. Om man är vaccinerad innan man blir gravid går en del skyddseffekt (så kallade antikroppar) över till fostret redan där. Även vaccination under graviditet ger liknande effekt. Detta förstärks sedan om man ammar. Det är ett av flera skäl till att amma minst ett halvår om man kan.

Ska man ta vaccinet eller inte som gravid? Vilka är riskerna för mig och barnet om jag väljer att ta det samt om jag inte tar det?
Svar: Informationen kan variera lite på grund av att alla detaljer ännu inte är kända. Men klart är att man har en ökad risk att insjukna i influensa och få ett allvarligare förlopp om man är gravid. Det är ett viktigt skäl till att vaccinera sig. Det finns idag inga uppgifter som talar för någon risk för fostret vid vaccination, men vi förväntar oss ytterligare information om detta när vi närmar oss leverans av vaccinet.

Om man vaccinerar sig - vilka följder kan det ge? Kan man bli sjuk av vaccinet? Kan man få andra biverkningar?
Svar: De vanligaste biverkningarna med alla vacciner är lite svullnad och ont runt injektionsstället. Ibland kan man få en mer generell påverkan på kroppen som kan likna ett milt influensainsjuknande, men som går över på ett dygn. Influensavaccinerna är generellt säkra och vi förväntar oss inget annat när det gäller det nya vaccinet heller.

Det stod på löpsedlarna igår att man kan bli förlamad av vaccinet - stämmer det?
Svar: I samband med ett så kallat svininfluensautbrott i USA 1976 tillverkades ett nytt vaccin som i en del fall ledde till en övergående förlamningssjukdom (Guillain-Barrés syndrom). Det vaccinet var dock tillverkat och sammansatt på ett helt annat sätt än det vi ska få nu, så man kan egentligen inte göra några jämförelser. Det nya vaccinet är betydligt renare och bättre. Viruset som orsakade utbrottet 1976 var också ett "riktigt" svininfluensavirus, till skillnad från det nu aktuella som är ett humant virus med inslag av virusstammar från fågel och gris.

Vilka är influensasymptomen man ska vara uppmärksam på?
Svar: De vanliga symptomen är bland annat hosta, halsont, feber, muskelvärk, huvudvärk, trötthet, allmän sjukdomskänsla och i en del fall även magbesvär. Om man inte blir bättre efter ca 5-7 dagar, eller till och med blir sämre så bör man kontakta sjukvård. Det är speciellt viktigt att man är observant på tilltagande hosta, andnöd (svårt att få tillräckligt med luft) eller får påverkat allmäntillstånd.

Hur små barn kan vaccineras?
Svar: Det är inte helt klart ännu, men i de förberedande rapporter som finns tillgängliga talas om barn från och med sex månaders ålder. Men detta kommer att klargöras framöver när vaccinet blir tillgängligt.

Vad är det som smittar mest? Ska man vara hemma från jobbet om man bara har lite ont i halsen?
Svar: Mest effektiv smittväg är hosta. Det kan i många fall vara svårt att avgöra om man har en vanlig förkylning eller början till den nya influensan. Man får vara så liberal som det går med att vara hemma, eller hålla sig undan, då minskar man ju sjukligheten i samhället generellt också. Men alla inser ju att det är många hänsyn att ta (ekonomi, arbete osv).

Hur ska man göra för att skydda sig och barnen?
Svar: Vaccinera sig är det enklaste och säkraste sättet. Vara noga med handhygien och undvika så gott det går att träffa personer som har luftvägsinfektioner. Vill man gå lite längre för att förebygga infektioner så kan man dra ned på resande och undvika folksamlingar t ex, men samtidigt bör man försöka leva ett så normalt liv som möjligt. Det är trots allt inte Spanska sjukan eller Digerdöden vi står inför som det sett ut hittills.

Hur vet man om det blir ett allvarligt förlopp, hur fort ändras symtomen till allvarligare skede? Går det på timmar?
Svar: Det kan gå rätt fort, på några timmar i bland. Vid snabb försämring och kraftig påverkan på allmäntillstånd, andning, feber etc, bör man inte vänta med att kontakta sjukvård.

Hur stor risk är det att man dör som gravid till följd av komplikationer - att få en komplikation som exempelvis lunginflammation är ju inte detsamma som att dö?
Svar: Risken att dö är oerhört låg. I de fall som rapporterats från USA så hade en majoritet av dem som avlidit inte sökt sjukvård i tid, det vill säga inte fått tillgång till antiviral medicin inom de 48 timmar som krävs för att det ska vara effektivt. Du har helt rätt i att det är betydligt vanligare med allvarliga fall som överlever och blir friska. Kort sagt, vänta inte för länge med att söka sjukvård!

När vet man att vaccinet finns tillgängligt på vårdcentralen? Och när de börjar ge det?
Svar: Så fort vaccinet kommit kommer information att ges i respektive län om hur, var och när man kan få det. Det är Smittskyddsenheterna som koordinerar detta. Jag gissar att man knappast kan undgå att via vanliga media få tillgång till denna information!

Vad kommer vaccinet att kosta?
Svar: Finansieringen av vaccinet är inte klar ännu, men det mesta talar för att det blir kostnadsfritt för dem som får vaccinet. Vem som sedan ska stå för notan diskuteras.

Vad tycker ni läsare om detta. Är det bara överdrivet eller ska man akta sig och vacinera sig?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Onsdag

Sovit en hel natt utan att vakna, helt otroligt. Va nog ca 3 lr 4 månader sedan det hände. Bruka nämligen vakna att jag måste kissa typ 2 till 3 gånger och sen på sista tiden har jag sovit jätte dåligt och vaknar utav att jag behöver vända mig.
Jobbat idag. Va nere på blomstmera och köpte 2 fikusar och en klätter växt, det ska vi ha i det nya sovrummet, men än så länge få dom stå i tv rummet. Plockat undan en del här hemma, men måste damsuga och torka golven i morgon. Ätit middag, blev lövbiff, ris och sallad, jätte gott. Lövbiffarna va stora och inte alls seniga. Efter maten kom Tobbe, Micke och Liam hit, Tim skulle tatuera Tobbe. Satt och snackade med Sanne Panne i telefon en stund, ska hem till henne i morgon efter att jag ha varit hos barnmorskan. Orkade inte höra tatueringsmaskinen och sen va jag rastlös så tog en promenad till Konsum och tillbaka. När jag kom utanför vårt stod mamma här, hon skulle lämna ett papper som man måste ha när man ska vikariera inom barnomsorgen, snällt av henne :) Gick upp till lägenheten då satt Tim och Tobbe och spelade tv spel, så tog mig ett långt skumbad och läste lite i en bok. Härligt :)
Nu sitter jag och dricker smoothies av jordgubbar och joggi, jätte gott. Ska strax kolla färdigt på filmen som vi började kolla på i går. Få se om man kan hålla sig vaken idag :P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Frågor

Ha sett att många har på sina bloggar att man kan ställa fråor till dom lite då och då. Så är det något ni vill fråga om så fråga på, så svara jag

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Frågor

Ha sett att många har på sina bloggar att man kan ställa fråor till dom lite då och då. Så är det något ni vill fråga om så fråga på, så svara jag

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

monstermos :P


Blev inget jobb idag, kände efter duschen hur dåligt jag mådde. Hade så ont i magen och sen hemsk halsbränna på det. Nä fy blev till att krypa ner jämte Tim i sängen och kolla på film. Tror det är så att jag har fått tillbaka magkatarren igen. Ha nämligen känt mig väldigt stressad på senaste tiden. Det där med svininflensan, om man ska ta vacin lr ej, hur farlig den är. Mkt med vad man ska hinna med att köpa till bebisen, som vi har tänkt äh det tar vi när det börja närma sig, men det närma ju sig så fort! Sen har det varit mkt med flytten, ronnebyhus som skulle hålla på att krabba med nyklarna och inflyttningsdatumet, sen golven som ska läggas i den nya lägenheten som dom inte ens har fixat. Nä jag stessa upp mig för mkt ibland och nu har det varit en sån period. Så har magvärken inte förändrats tills i morgon så få jag ringa vårdcentralen.

Åkte och handlade med Bleckman sen på kvällen, det behövdes. Blev en massa mat så nu slipper man handla på ett tag iaf. Blev nya krukor som vi ska ha i sovrummet i den nya lägenhten, så nu slipper man tänka på det.
Skulle ha kött och potatismos idag, då ville Tim att vi skulle ha karamell färg i moset, så blev grön potatismos hehe såg inte så gott ut, men det smakade iaf gott. Tim är för söt när han kommer på såna ideer,tur att han har fantasi :)
Blev apoteket innan idag, vi skulle köpa sånt där migrän nässpray till Tim, men det gick på ca 200 kr och det är lite mkt för två flaskor som man bara kan använda en gång. Så fick bli migrän tabletter i stället, och sen skoskavsplåster och järntabletter.
Nu ska jag och Tim snart lägga oss i sängen och kolla på film och bara mysa, lär väl somna i början av filmen så slut som jag är.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

......


Igår va jag hos chefen ochskrev på lapp om mamma ledighet. Ska gå hemma från den 1 december, och om jag orkar och vill ska jag börja ha min ena brukare runt den 1 mars. Anledningen är att jag bara ha brukaren 4 timmar i veckan, vilket man delar upp t.e.x 2 tim månadagar och 2 tim fredagar. Och då få Tim lite egenstund med barnet, vilket kommer nog bli väldigt bra :)
Efter blev det en sväng ner på stan. Handlade ett set för 129 kr, en body för 99 kr och sjal för 79 kr på Kappahl. Tog bussen till jobbet och därefter blev det hem och börja med middagen. Blev kycklingsallad. Följde med Tim hem till en som han skulle laga datorn hos, gick rätt snabbt. Därefter gick vi inom Bleckis en snabbis för att säga hej, och sen blev det vidare till Konusm och hem. Tim bakade bullar här på kvällen, dom blev super goda :) Mådde inte så bra igår kväll, trött, förkyld, frös och hade ont i hela kroppen, så la oss rätt tidigt.
I morse kändes det inte helt bra, men orkar inte ligga hemma, och sen har vi en annan sjukling hemma. Stackars Tim har så ont i sitt huvud, kanske migrän igen, så få väl gå upp till apoteket sen och köpa sånt nässpray som man ha mot migrän. Tyckte så synd om han i morse :(
Ska ta och dricka upp mitt te, sen duscha och göra mig iordning.
Ha en trevlig dag

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()