Nytt brunnsbad :)


Någon som visste att vi skulle få ett nytt brunnsbad? Inte jag iaf. Blev jätte glad när jag skulle in och kolla öppertiderna på simhallar, då såg jag en flik för nya brunnsbadet gick in där och kollade. Tror det kommer bli jätte fint när det är klart. Det ska byggas hösten 09-våren 10, alltsså ska det vara klart någon gång nästa sommar och jag längtar så mkt :)
Lite info om det:
Badlandskapet är utformat som ett sammanhängande sjösystem med kanaler och vikar och en ö i mitten. I detta finns en 25 m lång bassäng för motionssimning, en långgrund ”strand” och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet.
Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en varmbassäng med masserande bubbelstrålar, typ jacuzzi.
Delen med motionsbassängen kopplas ihop med SPA:ets poolhus genom en kanal .
Småbarnsbassängen är i tre delar med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna. I den grundaste delen är det 25 cm djupt och i den djupaste 50 cm. Det finns en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer.
I det nya Brunnsbadet finns det två olika vattenrutschkanor, en bred sk Magic-Eye-rutschkana där man kan och får åka flera stycken samtidigt, och en vanlig med gupp och svängar. Bägge rutschkanorna är ca 75 m långa. De avslutas i en horisontell uppbromsande del av kanan och alltså inte i en bassäng.
I anslutning till badlandskapet finns det även en vattenpist.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: carro

Jo det visste jag att vi skulle få:) har stått i tidningen nån gång för längesen:P

Postat av: mamma

Eftersom du är kommunalanställd så kan du bada gratis i Ronneby simhall måndagar mellan klockan 15-16.Micaela är också kommunalanställd.

Om Brunnsbadet har det stått rätt mycket om i tidningen, det som du skrev om är ett förslag så det är inte säkert att det kommer att se ut så! KRAM/mamma


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback